Hepimiz Fatih Terim’in Milli takımın başına geçmesi ile adeta kendimizi 2016 Avrupa Şampiyonası finallerinde yarı final yada final oynuyormuş gibi hissediyorduk. Öylesi statüsü değişen Avrupa Şampiyonasına bundan böyle ilk 2 takım direk katılırken 3. Olan takımlar baraj maçı oynayacak olmasına rağmen biz kendimizi direk liderlik koltuğuna oturtmuştuk.

Ama evdeki hesap çarşıya uymadı hatta daha da karıştı. Biz çantada keklik gördüğümüz İzlanda karşısında tel tel dökülerek 3- 0 mağlup olurken Çek Cumhuriyeti gurubun favorisi Hollanda’yı 2- 1 yenerek işi iyice çıkmaza soktu.

Hani derler ya bir musibet bin nasihatten iyidir. Belki de turnuvanın başında yenilmek hem de böylesine yenilmek bizi kendimize getirir. Bundan sonraki maçlara daha iyi bakarız.

Biz kendi oyuncularımızı yere göğe sığdıramazken maçı anlatan spikerin ismini bile söyleyemediği futbolcular sahada adeta şov yaptılar. Adını gizleyin isimlerini saklayın sanki Almanya Türkiye’nin karşısındaki takım. Aslında öyle değil ama adamlar topu oynatırken biz seyrettik adeta.

Fatih hocanın 3’lü defans kurgusu evlere şenlikti. Orta sahada bir top kapamazken 3 pastan fazla top çeviremedik rakip sahada. İşin kötüsü bulduğumuz tek gol pozisyonunu Burak 2 metreden auta atınca bu sonuç kaçınılmaz oldu.

Kalesinde çok iyi kurtarışlar yapsa da yediği 2 golde de büyük hatası olan Onur’u da unutmayalım. Volkana yapılanların haksızlık olduğunu bir kez daha gördük.  Ardanın sakatlıktan yeni çıkması, defasın sigortası Semihin sakatlığı, 3’lü oyunda Caner ve Gökhan’ın rakip defansa daha yakın oynayarak boşluk bulamaması, Emre ve Selçuk’un orta sahada yetersiz kalması, Olcan’ın hiçbir varlık gösterememesi bizi yenilgiye iten sebeplerdi.

Yani hatalar zinciri  bizi bu noktaya götürdü. Şimdi Fatih hocaya düşen bu takımı en kısa zamanda ayağa kaldırmaktır.

Yoksa maazallah gurup birinciliğini hedeflerken sonuncu olur çıkarız.

Bu arada en azından bizlere çeyrek final heyecanını yaşatan 12 dev adama teşekkür ederiz. Ancak kendimizi dev aynasında görürken Avrupa'da adı şanı bilinmeyen 2 ülkeye yenilmek zoruma gitti doğrusu...