Kentsel Dönüşüm Aliağa'da konuşulacak Kentsel Dönüşüm Aliağa'da konuşulacak
Panelde Aliağa Belediyesi’nin çevre ile ilgi yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Serkan Acar, minik öğrencilerin sorularını da yanıtladı. 
Aliağa’nın Türkiye’nin en önemli sanayi ve liman kentlerinden biri olduğunu belirten Başkan Serkan Acar, “Buna bağlı olarak Aliağamızın avantajları olduğu gibi birçok dezavantajı da bulunuyor. Nüfusun hızla artması ve çevre kirliliği bu dezavantajların başını çekiyor. Çevre kirliliği tüm dünyada olduğu gibi Aliağamızda da birtakım sorunlara neden oluyor” dedi.

"BALIKLARIN KORUNMASI VE ÜREMESİNE KATKI SAĞLANACAK"

Aliağa Belediyesi Sahil Bandı Çok Amaçlı Sosyal Tesisleri konferans salonunda soru cevap şeklinde gerçekleştirilen panelde Başkan Acar, minik öğrencilerin Aliağa Belediyesi’nin çevre ile ilgi plan ve projeleri hakkındaki sorularına içtenlikle cevap verdi. Belediye Başkanlığı döneminde Aliağa’da ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışmalarına önem verdiklerini ifade eden Başkan Acar, “Yeşillendirme çalışmalarının yanı sıra çocuklarımızın aileleriyle birlikte zaman geçirebileceği sosyal alanlar oluşturduk. Çevre temizliği adına daha yoğun bir mesai içerisine girdik. Şuanda da Ege Üniversitesiyle bir çalışmamız var. Bilindiği gibi Aliağa sanayi kenti olmadan önce güzel bir balıkçı kasabasıydı. Son zamanlarda denizlerimizde balık popülasyonunda ciddi bir azalma oldu. Çevre kirliliği veya yasak avlanmalar da bunun sebebi olabiliyor. Ege Üniversitesi ile yaptığımız protokolde balıkların çoğalabilmesini sağlayan bir uygulamaya imza attık. Bu protokolde yapay resifler adı verilen uygulama ile balıkların korunması ve üremesine katkı sağlanacak” dedi.
Yaklaşık 1 saat süren panelin sonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Aliağa Cumhuriyet İlkokulu Öğretmeni Kadir Kalaycıoğlu, gerçekleştirilen panelin ilkokul öğrencileri için güzel bir eğitim olduğunu belirterek şunları söyledi: “Sosyal Bilgiler derslerindeki konularımız gereği güzel bir panel düzenledik. Bu paneldeki konumuz Yerel Yönetimlerin Çevreye Etkileri ve Çalışmalarıydı. Belediye Başkanımız Sayın Serkan Acar’da bizleri kırmayarak panelimize konuşmacı olarak katıldı. Öğrencilerimiz panel öncesi sorularını hazırlamıştı. Öğrencilerimiz yerel yönetim ve çevre konusundaki sorularının cevaplarını en yetkili ağızdan almış oldular” dedi.
Editör: TE Bilişim