Kuveytli Yazardan Türkiye'ye ve Atatürk'e Saldırı! Kuveytli Yazardan Türkiye'ye ve Atatürk'e Saldırı!
 İzmir'in Seferihisar ilçesine bağlı Gödence Köyü'nde faaliyet gösteren Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin düzenlediği 21. Gödence Ulusal Tarım Başarı Ödülleri, Necati Cumalı Meydanı'nda düzenlenen törenle sahiplerine teslim edildi. Kırsal kesimin kalkınmasına yönelik hizmetleri, tarıma, üreticiye ve kooperatifçiliğin gelişmesine verdiği destekler nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Jüri Büyük Ödülü"ne layık görüldü. Başkan Kocaoğlu ödülünü Gödence Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Çağatay Özcan Kokulu'nun elinden aldı. Ödül törenine ev sahibi Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli, kooperatif yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve bölge üreticileri katıldı. 
"Pazarı büyütmeye çalışıyorum"
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada, 44 yıllık geçmişe sahip Gödence Kooperatifi'nin verdiği bu anlamlı ödüle layık olmaya çalışacağını belirterek, "11 yıldır uyguladığımız yerelde kalkınma modelinin kırsal ayağıyla çok fazla uğraşıyoruz. Çünkü orada çok büyük bir boşluk ve eksiklik yumağı var. Katılımcı bir yönetim anlayışıyla, evrensel ahlak kurallarına uyarak çalışıyoruz" dedi. Kırsal kesimle Büyükşehir Belediyesi arasında bir güven ortamı oluştuğuna dikkat çeken Başkan Aziz Kocaoğlu, şöyle devam etti:
"Bu güvenle artık daha büyük işlere kalkar olduk. Şu anda pazarlamada problemimiz var. Büyük bir zincirle anlaşmalı üretim konusunda bir çalışma yürütüyorum. Yani pazarı büyütmeye çalışıyorum. Umarım böyle bir müjdeyi önümüzdeki günlerde üreticilerimizle paylaşırız." 

Soyer: Başkan Kocaoğlu ders verdi
Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ise tarımın şu anda Türkiye'nin yaşadığı en ağır gündem maddesi olduğunu belirterek şunları kaydetti:
"Bereketli hilal denen bu topraklar insanlığın tarımla buluştuğu topraklar. 10 bin yıldır insanlar bu topraklarda tarımla yaşıyorlar. Tarımı, bizim en acil gündem maddemiz olması gerekirken çok ihmal ediyoruz. 2006 yılında bir yasa çıktı yerli tohumun satışı yasaklandı. Bütünşehir yasasıyla 16 bin köy muhtarlığını bir gecede kapattılar. Kendi kendine yetebilen dünyada sayılı bir kaç ülkeden biriyken gübreyi bile ithal eder hale geldik. Bu vahşi tarım politikası dolu dizgin devam ederken İzmir'den bir başka ses yükseldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi bütün bu tarım politikasının aksine küçük üreticiye sahip çıktı. Bu tarım politikasını kuran insanlara adeta bir ders verdi. Başka bir şeyin mümkün olduğunu gösterdi. Küçük üreticiyi yaşatmanın, kentlinin sofrasına bereketli ürünler sunmanın mümkün olduğunu gösterdi. Bizler ilçe belediye başkanları olarak Büyükşehir Belediye Başkanımızdan feyiz alarak bu politikayı devam ettirmeye çalışıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak insana dayalı bir belediyeciliği hayata geçirdiğiniz, kazma kürek belediyeciliğinin artık yetmediğini bütün Türkiye'ye gösterdiğiniz için çok teşekkür ederiz." 

Kokulu: Çok çalışacağız
Gödence Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Çağatay Özcan Kokulu da, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun 'Şikayet etmeye hakkımız yok, çok çalışacağız' sözlerine atıfta bulunarak, 44 yıldır çok çalışarak Gödence Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'ni alanın en iyisi yapmaya çalıştıklarını söyledi.

Diğer ödülleri kimler ödül aldı?
Gödence Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin düzenlediği 21. Ulusal Tarım Başarı Ödülleri kapsamında, Çiftçi Örgütlenmesi Dalı Ödülü Datça Sındı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ömer Orhan'a, Bilim Ödülü Prof. Dr. Neşe Bilgin ve çalışma arkadaşlarına, Tarıma Dayalı Sanayi Ödülü Can Ortabaş'a verildi. Jüri Özel Ödülü'ne ise 2009 yılında yaşama veda eden Prof. Dr. Türkel Minibaş layık görüldü. Minibaş'ın ödülünü Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Gönül Kaya, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer'in elinden aldı.

Editör: TE Bilişim