Bergama'da UNESCO Heyecanı Bergama'da UNESCO Heyecanı

Maltepe Mahallesi’nde Atatürk Bulvarı ve Hoca Ahmet Yesevi Caddesi birleşiminde yer alan Maltepe Kıraathanesine kaldırımlardan rampalar bağlanarak engelli vatandaşların kolay ulaşımı sağlandı. Kapalı veranda biçiminde yarı açık oturma gruplarına sahip alana engellilerin kullanımına uygun tuvaletler yapıldı. 

Örnek sosyal hizmet projesi aynı zamanda yeşil alanı ile birlikte Maltepe Mahallesi’nde açılan Cumartesi Semt Pazarı’nda alışveriş yapan vatandaşlarında dinlenip soluk alabileceği bir mekân haline getirildi.

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç; “Maltepe Kıraathanesi sadece engelli vatandaşlarımızın değil, engelli vatandaşlarımızın engelsizler ile birlikte kullanabileceği şekilde tasarlandı. Böylece engellileri soyutlayarak, ayrıştırarak veya ötekileştirerek değil, herkesin birlikte sosyalleşebileceği bir alan haline getirildi” dedi. 

Başkan Gönenç ayrıca Bergama Belediyesi tarafından 2016 yılında tamamlanarak hizmete açılan Bergama Kültür Merkezi BerKM ile 350 araçlık çok katlı otoparkında engelli vatandaşların erişimine uygun olarak yapıldığını ve İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından meclis kararı ile kırmızı bayrak aldığını da belirtti. 
 

Editör: TE Bilişim