Bursa Alev Alev Bursa Alev Alev
3 gün aç ve susuz bırakılan yaşlı adam, cama çıkıp, “Ölüyorum, yardım edin” diye bağırınca, çilingirle eve girildi. Yaşlı adamın içler acısı hali kameralara yansıdı.
Olay, Yıldırım ilçesi Beyazıt Mahallesi'nde meydana geldi. Binanın son katında yalnız başına oturan 78 yaşındaki Elmas Terzi, çocuklarının kendisine bakmadığını ileri sürüp huzurevine yatmak istedi. İddiaya göre, babalarının huzurevine gitmesine mani olan çocukları, Terzi’yi eve kilitleyip işe gittiler.
Açlık ve susuzluğa dayanamayan yaşlı adam, pencereden, “Ölüyorum, yardım edin” diye bağırdı. Yaşlı adamın yardım çığlığını duyan mahalle sakinleri durumu Beyazıt Mahallesi Muhtarı Süleyman Atış’a bildirdi. Atış, polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, çocuklarına ulaşamayınca savcının izniyle çilingire kapıyı açtırdı. Eve giren ekipler, Elmas Terzi’nin içler acısı haliyle karşılaştı.
Yaşlı adam, kendisi kurtaran polis ekiplerine, “3 gün oldu bir şey yemedim, içmedim. Bunu bana çocuklarım yaptı. 3 gün önce yemek getirdiler. Yemekler yerde duruyor, üşüyorum, dizlerim tutuldu” diye sitem etti.
Tavanı olmayan odanın üstünün karton ve brandalarla kaplı olduğu görüldü. 112 ekipleri, yaşlı adama ilk müdahaleyi günlerdir kilitli kaldığı evinde yaptı. Terzi, Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.
“BİR HAFTA ÖNCE SAPASAĞLAMDI”
Yaşlı adamın bankada bulunan parası ve emekli maaşı için eve kilitlendiğini iddia eden Beyazıt Mahallesi Muhtarı Süleyman Atış, “Yaşlı amcanın bankada bir miktar parası var. Mahalleli olarak Elmas amcayı huzurevine yatırmak istedik. Ancak çocukları karşı çıktı. Eve kilitlemişler. 3 günden beri cama çıkıp "açım" diye bağırıyormuş. Komşuları durumu bize söyledi. Polis nezaretinde çilingirle kapıyı açtık. Bir hafta önce bu halde değildi, kahveye bile geliyordu, sapasağlamdı. Hiçbir hastalığı yok, sadece aç ve susuz bırakmışlar. Ne kendileri bakıyor, ne de devlete teslim ediyorlar. Açlıktan midesi yapışmış” dedi.
Yaşlı adamın hastaneye sevk edilmesinin ardından polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı. 
Editör: TE Bilişim