İMF Dünya'nın En Büyük Ekonomilerini Açıkladı İMF Dünya'nın En Büyük Ekonomilerini Açıkladı
İranlı bilim adamlarına yönelik suikastların ardından İsrail'in olduğuna dair haberler İran makamları tarafından sıkça dile getiriliyordu. Ancak İran'ın bu iddiaları gerek İsrail tarafında gerekse dünya basınında yeterince yer bulmuyordu. Fakat, İran'a hiç beklemediği bir yerden destek geldi. ABD'de yayın yapan NBC Televizyonu'nun haberine göre, isminin açıklanmasını istemeyen iki üst düzey ABD'li yetkili, suikastların arkasında kesinlikle İsrail olduğunu söyledi. Yetkililerin şok itirafları sadece
bununla da kalmadı; ABD yönetiminin de suikastlardan ve operasyonlardan haberinin olduğunu söyleyen yetkililer ancak ABD makamlarının operasyonlara katılmadığını ifade ettiler.
İRAN'DAN İSRAİL'E TEPKİ
İran siyasetinin önemli isimlerinden ve dini lider Ayetullah Ali Hamaney'in danışmanı Muhammed Cevad Laricani ise, Mossad'ın bu suikastların arkasındaki güç olduğunun artık ABD'liler tarafından da dile getirilmesine şaşırmadıklarını söyledi. Laricani, İsrail Gizli Servisi Mossad'ın İran'daki suikastları yapabilmek için Halkın Mücahitleri Örgütü'nü kullandığını, bu amaçla da örgüt militanlarını eğittiğini, maddi destek sağladığını hatta istihbarat sağladığını belirtti.
Editör: TE Bilişim