Telefonunuzu elinizden bırakamamanızın 5 nedeni Telefonunuzu elinizden bırakamamanızın 5 nedeni
Ülkemizde de büyük beğeniyle izlenen ünlü Survivor programının ABD'li yapımcısı Bruce Beresford-Redman, eşini öldürmek suçlamasıyla ABD makamları tarafından Meksika'ya iade edildi.
2010 yılı Nisan ayında eşi Monica Burgos'un ailece tatil yaptıkları Meksika'nın Cancun adlı tatil bölgesindeki Moon Palace'da ölü bulunmasının ardından gözaltına alınan ancak daha sonra serbest bırakıldıktan sonra ülkeyi terk eden Bruce Beresford-Redman, ABD makamları tarafından Meksika'ya iade edildi. Yoğun güvenlik önlemleri altında Cancun'daki havalimanına getirilen Redman, buradan istihbarat görevlileri tarafından alınarak cezaevine götürüldü. Redman'ın sorgusunun ardından yargılamaya başlanacağı
bildirildi.
8 Nisan 2010'da Redman'ın eşi Monica, ailesiyle birlikte tatil yaptığı Cancun'daki bölgede bir kanalizasyon çukurunda ölü bulunmuştu. Polis şüpheli olarak Redman'ı da sorgulamış ancak daha sonra ünlü yapımcıyı serbest bırakmıştı. Ancak bir otel çalışanının, çiftin, Monica'nın cesedinin bulunmasından birkaç gün önce kavga ettiklerini gördüğünü söylemesi soruşturmanın seyrini değiştirmiş yapılan otopside de Monica'nın boğularak öldürüldüğü ortaya çıkmıştı. Meksika makamları derhal Redman'ın yakalanması için çalışma başlatmış ABD'de olduğu tespit edilen yapımcının iadesi için girişimlerde bulunulmuştu.
16 Kasım 2010'da Los Angeles'ta tutuklanan Bruce Beresford-Redman'ın 12 Temmuz 2011'de ise Meksika'ya iade edilmesine karar verilmişti. Meksika basınında yer alan haberlerde Bruce Beresford-Redman'ın 12 ila 30 yıl arasında hapis cezasına çaptırılacağı ifade ediliyor.


Editör: TE Bilişim