Ünlü isimler “Yüzümüz Yok” dedi Ünlü isimler “Yüzümüz Yok” dedi
 Fransa'da rehine krizi çifte operasyonla sona erdi. Fransız polisi, Paris'teki Charlie Hebdo adlı mizah dergisine silahlı saldırı düzenleyen ve 12 kişiyi öldüren Kuvayşi Kardeşler'in kıstırıldığı matbaaya operasyon düzenledi. Saatler süren rehine pazarlığının ardından operasyona hız veren Fransız polisi, Türkiye saati ile 18:20 sularında Kuvayşi Kardeşler'i ölü olarak ele geçirdi.


Aynı anda Paris'in doğusunda bulunan bir markette yaşanan rehine krizi de polisin düzenlediği operasyonla sona erdi. Market saldırganı öldürüldü. Reuters'a konuşan polis yetkilileri operasyonda en az 4 rehinenin öldüğünü söyledi.

Bu gelişmenin ardından Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande bir basın açıklaması yaptı.
Cumhurbaşkanı Hollande, "Çok büyük bir trajediyle karşı karşıyayız. Polisi tebrik etmek istiyorum. Onlarla gurur duyuyorum. Rehinelerin hayatlarını kurtarmak için ellerinden geleni yaptılar. Tehditlerin son bulduğunu düşünmüyorum. Teyakkuz halinde olmalıyız. Gerekli olan tedbirleri alıyoruz. Amacımız barış içinde yaşayan bir ülke sağlamak. Birlik çağrısında bulunuyorum. Elimizdeki en güçlü silah birliktir. Yahudilere ait marketteki olay antisemitik bir eylemdir. Irkçılık gibi akımlar kabul edilemez.
Bu fanatiklerin İslam diniyle hiçbir ilişkisi olmadığını açıkça belirtmek istiyorum. Seferberlik çağrısı yapıyorum. Hiçbir korku ve baskıya boğun eğemeyiz.
Pazar günü gerçekleştirilecek protesto gösterilerine ben de katılacağım. Hep birlikte bu zorlu dönemden en güçlü şekilde çıkacağız" dedi.

ABD'DEN AÇIKLAMA
Fransa'da yaşanan rehine krizinin son bulmasının ardından, ABD Başkanı Barack Obama'dan da bir açıklama geldi. Obama, "Terör dünyadan silinene kadar mücadeleye devam edeceğiz. Fransa'nın yanındayız" dedi.

Editör: TE Bilişim