Yeterli içme suyuna ulaşamayan insan sayısı yıldan yıla artıyor! Yeterli içme suyuna ulaşamayan insan sayısı yıldan yıla artıyor!
Geniş Açı Proje Ofisi'nin organizesinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Hollanda Kraliyeti Büyükelçiliği ve TNT Ekspres Türkiye'nin katkılarıyla Diyarbakır'a gelen World Press Photo sergisinin açılışı, Sümerpark içindeki Amed Sanat Galerisi'nde yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanvekili Hafize İpek'in de yer aldığı açılışa, fotoğraf sanatçıları ve fotoğrafla amatör olarak ilgilenen çok sayıda izleyici katıldı. İpek, küresel ölçekteki bir sergiye ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile
getirdi. Bu yılki yarışmada "Günlük Yaşam Hikayeleri" kategorisinde birincilik ödülü alan Hollandalı fotoğrafçı Martin Roemers ise, dünyanın 10 milyonun üzerindeki nüfuslu mega şehirlerinden çektiği fotoğraflar hakkında bilgi verdi. Roemers ayrıca, 16-17 Şubat tarihlerinde genç fotoğrafçılar ve belgesel fotoğrafla ilgilenen amatörlerle bir fotoğraf atölyesi de gerçekleştirdi.
Hollanda merkezli bir vakıf olan World Press Photo, profesyonel basın fotoğrafçılarını uluslar arası alanda desteklemek amacıyla 50 yılı aşkın süredir dünyanın en geniş çaplı yıllık basın fotoğrafçılığı yarışmasını ve bu yarışmanın sonuçlarını temel alan ve birçok ülkede gösterime sunulan gezici sergiler düzenliyor. Her yıl dünyanın dört bir yanından yarışmaya gönderilen fotoğraflar, bağımsız uluslararası bir jüri tarafından 10 farklı kategoride değerlendiriliyor. 2010 yılında çekilen fotoğrafların
değerlendirildiği yarışmaya ise 125 ülkeden 5 bin 691 fotoğrafçı, 108 bin 59 fotoğrafla katıldı. 10 kategoride yapılan değerlendirmeler sonunda 23 ülkeden 55 fotoğrafçı, çeşitli ödüllere layık görüldü. Yarışmanın en büyük ödülü olan "World Press Photo of The Year 2011", Güney Afrikalı fotoğrafçı Jodi Bieber'in "Bibi Aisha" portresine verildi.
Diyarbakırlılarla buluşan World Press Photo sergisi, 1 Mart 2012 tarihine kadar açık kalacak.

Editör: TE Bilişim