SpaceX’in Dragon kapsülü, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda SpaceX’in Dragon kapsülü, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda
TD-İHK merkezindeki toplantıda kurumlar arası bilgilendirme yapılarak, iki ülke arasındaki işbirliği imkanları görüşüldü. Her iki kuruma üye işadamlarının karşılıklı olarak ticareti arttırma fırsatları, yaşlanan Almanya'da diğer bir kuşağa devredilme şansı olmayan firmaların satışı, İzmir'de yapılabilecek potansiyel yatırım alanları ele alındı. Gerçekleştirilen ikinci buluşmada ise EGİAD heyeti, Türk Alman İşadamları Derneği (TDU) üyeleri, TD-İHK üyeleri ile Berlin Başkonsolosu Mustafa Pulat bir araya
geldi. TDU adına Remzi Kaplan, TD-İHK adına Bahattin Kaya ve Berlin Başkonsolosu Pulat'ın konuşmalarının ardından kürsüye gelen EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Temel Aycan Şen, EGİAD'ı, İzmir'i, yatırım imkanlarını ve EXPO 2020 adaylık sürecini içeren bir sunum yaptı.

İkinci gün temaslarına Bremen'de devam eden EGİAD heyeti, ilk olarak Bremen Invest yetkilileri ile buluştu. Airbus-EASD Astrium Uzay Teknolojileri firmasını da ziyaret eden EGİAD üyeleri, yapım aşaması devam eden Arianne 5 uydusunu, 22 kez uzaya gidip gelmiş olan uzay üssü modüllerini ve uzay ortamındaki çalışma koşullarını yerinde görme imkanı buldular. Bremen'de ayrıca başarılı Türk firmalarından HDD'nin tesisleri gezildi. Akşam kendileri onuruna verilen kokteylde EGİAD üyeleri, Türk Avrupa Ekonomi Forumu (TEWİFO) üyeleri ve teknoloji ve yazılım alanında faaliyet gösteren BTC şirketi yetkilileri ile bir araya geldiler. Kokteylin ardından TEWİFO adına Ahmet Can, BTC adına Faruk Koksal, EGİAD adına Temel Aycan Şen birer sunum yaptılar. Toplantıda kardeş şehir olan İzmir ve Bremen'in ticari işbirliği imkanları ve EXPO 2020 hazırlıkları konuşuldu.

Almanya'daki temaslarının son derece verimli ve yararlı geçtiğini belirten EGİAD Başkanı Temel Aycan Şen, "Sırada Hannover Fuarı ziyareti ve temasları var. Almanya hala bizim en büyük pazarımız ve iş ortağımız olan ülke konumunda. Daha tam olarak değerlendirilmemiş büyük bir potansiyel var. Özellikle burada yaşayan ve Almanya'da girişimleri olan Türk işadamlarının yardımıyla Alman şirketleri ile daha yakın işbirliği kuracağımıza inanıyorum. İzmir, Almanya için önemli bir yatırım merkezi olabilir. Almanya'nın çeşitli kentlerinden yatırım ve kalkınma ajanslarının İzmir'de temsilcilikler açmaları bunun en güzel kanıtıdır" dedi.

Editör: TE Bilişim