İzmir sokak lezzetleri Hindistan yolcusu.. İzmir sokak lezzetleri Hindistan yolcusu..
 Paris'te dün akşam saatlerinde konser salonu, stadyum, restoran ve barlara yönelik koordineli şekilde düzenlenen terör saldırılarında ölü sayısının 129 olduğu açıklandı. Paris Savcısı François Molins düzenlediği basın toplantısında hayatını kaybedenlerin sayısının 129 olduğunu ve 99'u ağır olmak üzere 352 kişinin de yaralandığını söyledi. Katliamın bilançosunun artabileceğini ifade eden Savcı Molins, ağır silahlı ve üzerilerinde patlayıcılar bulunan 7 teröristin de etkisiz hale getirildiğini söyledi.
SALDIRGANLARDAN BİRİSİ FRANSIZ VATANDAŞI

Katliamın detayları hakkında bilgi veren Savcı Molins, saldırganlardan birinin daha önce adli sicil kaydı bulunan ancak cezaevinde hiç yatmamış ve Paris'in 25 kilometre güneyindeki Courcouronnes bölgesinden 30 yaşında bir Fransız olduğunu ifade etti. Molins, İsmi açıklanmayan bu Fransız vatandaşının daha önce güvenlik güçleri tarafından radikalleştiğine dair rapor edildiği ancak terörle mücadele kapsamında soruşturulmadığını belirtti.

Bir canlı bombanın yanında ise Suriye pasaportunun bulunduğunu kaydeden Molins, 25 yaşındaki bu teröristin Fransız güvenlik kuvvetleri tarafından tanınmadığına dikkat çekti. Yunan makamları tarafından yapılan açıklamada ise Suriye pasaportu taşıyan saldırganın Leros Adası’ndan 3 Ekim'de Yunanistan'a girdiğini ve buradan Fransa'ya gittiği belirtildi.

SALDIRIDA KULLANILAN SİYAH RENKLİ ARAÇLAR
Savcı Molins ayrıca polisin saldırıda kullanılan iki siyah renkli araca odaklandığını ifade etti. Siyah renkli araçlardan birinin Seat marka olduğunu ve iki farklı noktadaki silahlı saldırılarda kullanıldığını söyleyen Molins, bu aracın hala bulunamadığını ifade etti. Diğer siyah renkli aracın Bataclan konser salonu saldırısında kullanılan Volkswagen Polo marka olduğunu söyleyen Molins, Belçika plakalı bu aracın Belçika'da yaşayan bir Fransız vatandaşı tarafından kiralandığını ifade etti.

Editör: TE Bilişim