Telefonunuzu elinizden bırakamamanızın 5 nedeni Telefonunuzu elinizden bırakamamanızın 5 nedeni
Öğrenci değişim programlarında verdiği destekten dolayı İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin'e teşekkür eden ABD Ankara Büyükelçiliği Kültür Ataşesi Yardımcısı Stefanie Altman Winans, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile her zaman işbirliği yapmaktan memnuniyet duyacaklarını belirtti. Orta öğretim kurumların görev yapan İngilizce öğretmenlerinin mesleki gelişimlerine ABD 6 hafta süre ile kalabilmelerine imkan tanıyan “The Teaching Excellence and Achievement (TEA) “ programı hakkında bilgi veren ABD Ankara Büyükelçiliği Kültür Ataşesi Yardımcısı Stefanie Altman Winans, bu programa Gaziantep'ten de öğretmenlerin katılımını önerdi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ekrem Serin, görüşmede ABD Büyülelçiliği heyetine yapılacak çalışmaları içeren bir iş birliği paketi sundu. İşbirliği paketinde; öğretmen ve öğrenci değişimi, İngilizce öğretmenlerinin mesleki yeterliliklerini arttırıcı eğitim ve atölye çalışmaları, ABD hükümeti sponsorluğunda yürütülen değişim programlarının öğretmenlere ve öğrencilere ayrı ayrı tanıtılması, Work and Travel" Programı, “Oppurtunity Grant “ Programı,“Fullbright Burs programlarından Gaziantep'teki öğrencilerin azami derecede faydalanması, Gaziantep'teki İngilizce öğretmenlerine yönelik TOEFL sınavının uygulanması bulunduğu öğrenildi.
Müdürlük olarak SODES Programı kapsamında ”Bir Dil Bir İnsan“ adlı proje yürüttüklerini anlatan Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, proje kapsamında Gaziantep'teki yabancı dil eğitimi ve öğretimi konusundaki kaliteyi arttırma noktası yapacakları çalışmalarda ABD Büyükelçiliği ile de işbirliği yapmak istediklerini belirtti. Gaziantep'te farklı okullarda değişim programları kapsamında eğitim alan Amerikalı öğrencilerin Türk dili ve kültürünü öğrendiklerini anlatan Ekrem Serin, değişim programlarındaki öğrenci sayısının önümüzdeki yıllarda arttırılması temennisinde bulundu.

Editör: TE Bilişim