Telefonunuzu elinizden bırakamamanızın 5 nedeni Telefonunuzu elinizden bırakamamanızın 5 nedeni
Çek Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Vaclac Klaus, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), Çek Cumhuriyeti Büyükelçiliği ile Çek Cumhuriyeti Sanayi Konfederasyonu işbirliğinde Türk ve Çek işadamlarının katılımıyla gerçekleştirilen "Türk-Çek İş Forumu" toplantısına katıldı. MTSO'da yapılan ve Çek Cumhuriyeti Sanayi ve Ticaret Bakanı Martin Kuba, Çek Cumhuriyeti Sanayi Konfederasyonu Başkanı Jaroslav Hanak, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve çok sayıda işadamının yer aldığı toplantıda konuşan Çek Cumhurbaşkanı Klaus, Türkiye ile kurmak istedikleri ekonomik ilişkiler ve dünyada yaşanan krizlere değindi. Dün Ankara'da yaptığı görüşmelerin dostane, başarılı ve verimli geçtiğini ifade eden Klaus, "Bu görüşmeler sonucunda Türkiye'de değişik kapılar açıldığı düşünüyorum. Sizin de Çek Cumhuriyeti'nde bir dostunuz vardır. Ben Türkiye'ye ve Mersin'e gelmekle çok bariz ve net bir mesaj vermek istiyorum; biz işbirliğimizi olabildiğince geliştirmek konusunda ciddiyiz. Her konuda ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz" dedi.
Ziyaretinin bu konuda güzel bir dönüm noktası olacağına işaret eden Klaus, Türkiye'nin çok dinamik ve büyük bir gelişme yakaladığının altını çizdi. İki ülkenin de yaşadığı krizleri anımsatan Çek Cumhurbaşkanı, "Türkiye'nin de değişik krizler geçirdiğini biliyorum, 2001'de örneğin. Biz de 1997'de benzer bir kriz atlatmıştık ama iki ülkeye de bu krizler faydalı olmuştur. Finans ve bankacılık sektörlerimizi daha sağlıklı hale getirdik, dikkatli davranarak iki ülke nispeten başarılı bir şekilde dünyada
cereyan eden krizi atlatmayı başarmıştır. Dünyanın değişik yerlerine yaptığım ziyaretlerde hükümetin bankalara tek bir kuruş bile vermediği çok az ülkeden biri olduğumuzu söylüyorum. Banka finans sektörüne devlet teşviki yardımı yok. Türkiye'de de benzer durum olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.


Editör: TE Bilişim