Telefonunuzu elinizden bırakamamanızın 5 nedeni Telefonunuzu elinizden bırakamamanızın 5 nedeni
Ruslar en fazla Türk çipurasını tercih ederken, çipurayı, levrek ve alabalık izledi.
Su Ürünleri Tanıtım Grubu son olarak, 13-17 Şubat 2012 tarihleri arasında Rusya Federasyonu’nun Başkenti Moskova’da düzenlenen dünyanın en önemli gıda fuarları arasında gösterilen PRODEXPO 2012 Gıda Fuarı’nda hem su ürünleri sektörünü tanıttı hem de Dalaman Hilton Aşçısı Özkan Koç’un özel soslarla hazırladığı Türk balıklarını Rusya ve çevre ülkelerden gelen ziyaretçilere tattırdı.
PRODEXPO Fuarı’nın gıda fuarı olarak bir marka haline geldiğini belirten Su Ürünleri Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Melih İşliel, STG olarak bu fuara katılıma büyük önem verdiklerini kaydetti.
RUSYA’YA İHRACATTA HEDEF 50 MİLYOR DOLAR
Rusya’nın Türk su ürünleri sektörü açısından büyük bir pazar konumuna geldiğine işaret eden İşliel, “Son 4 yılda Rusya’ya olan ihracatımız 22 kat artış gösterdi. Rusya’ya 2008 yılında 920 bin dolarlık su ürünleri ihraç ederken, 2009 yılında 2 milyon 393 bin dolara, 2010 yılında 7 milyon 943 bin dolara, 2011 yılında ise 21 milyon dolara yükseldik. 2011 yılında Rusya’ya 8 milyon 792 bin dolarlık çipura, 8 milyon 286 bin dolarlık levrek ve 3 milyon 463 bin dolarlık alabalık ihraç ettik. Rusya, petrol ve enerji fiyatlarındaki artışla refah düzeyi yüksek bir ülke konumuna yükseldi, cografi yakınlığımızı da kullanarak Rusya’ya ihracatta yeni rekorlar kırmak istiyoruz. 2012 yılında Rusya’ya su ürünleri ihracatında 50 milyon doları aşmayı hedefliyoruz” diye konuştu.
5 BİN RUS’A TÜRK LEVREĞİ VE ÇİPURASI İKRAM ETTİK
PRODEXPO Fuarı’na STG’nin bu yıl 3. kez katıldığını belirten Türkiye Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan ise, “Rusya pazarında var olan prestijimizi korumak, Türk su ürünlerini henüz bilmeyenlere sektörü ve ürünlerimizi tanıtmak, pazar payımızı genişletmek adına zorlu kış mevsimi koşullarında Prodexpo Fuarı’na katıldık. Fuar süresince etkin bir tanıtım faaliyeti yaptığımızı düşünüyorum. 5 gün boyunca Ruslar standımızı ziyaret ederek Türk levrek ve çipurasının tadına bakma ayrıcalığına ulaştı, yaklaşık 5 bin Rus ziyaretçiye Türk balıklarından ikram ettik. Moskova Büyükelçimiz Aydın Adnan Sezgin STG standını ziyaret ederek bizlere ekstra güç verdi” dedi.
Prodexpo 2012 Fuarı’nda Türkiye’yi Türkiye Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan, Su Ürünleri Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Melih İşliel, STG Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Atakan Demir, Ege İhracatçı Birlikleri Şube Müdürü Tahir Kanlıkuyu, Ege İhracatçı Birlikleri Şefi Serap Ünal ve Dalaman Hilton Aşçısı Özkan Koç’tan oluşan heyet temsil etti.
Editör: TE Bilişim