İzmir sokak lezzetleri Hindistan yolcusu.. İzmir sokak lezzetleri Hindistan yolcusu..
Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu, Suriye Türkleri Kitlesi ve İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda sivil toplum kuruluşu üyeleri öğlen saatlerinde Beyazıt Meydanı'nda toplandı. Cuma namazından çıkanlarının da katılımıyla gösterici sayısı yaklaşık 500 oldu. Kadınların ve çocuklarında yoğun ilgi gösterdiği eylemde Suriye yönetimi protesto edildi.
Attıkları sloganlarla Beyazıt Meydanı'nı inleten grup, hep bir ağızdan Beşşar Esad yönetimine tepki gösterip tekbir getirdi. Türkçe ve Arapça sloganların atıldığı eylemde mesajlar, açılan pankartlarla iletildi. Grup ayrıca Suriye yönetimine destek verdiğini iddia ettikleri Rusya yönetimine de Rusça yazılı bir pankart açarak tepki gösterdi.
Kalabalık adına konuşan araştırmacı yazar Ramazan Kayan, "Bugün şanlı Suriye direnişini selamlamak için buradayız. Çağın despotlarını ve yezidlerini lanetlemek için buradayız. Bugün aynı zamanda humustan ve Suriyeli muhaliflerden özellikle kadınlardan ve annelerden özür dilemek için buradayız" dedi.
Türk halkının Suriye'deki olaylara karşı duyarlı olması çağrısında da bulunan Kayan, "Van Erciş'teki depremden sonra Vanlılara evlerini açan Türk halkının Suriyeli kardeşlerine de ellerini uzatmasını istiyoruz" diye konuştu.
Sık sık tekbir getiren eylemciler, Suriye'de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Ölenler için el açıp dualar okuyan grup, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.


Editör: TE Bilişim