Yeterli içme suyuna ulaşamayan insan sayısı yıldan yıla artıyor! Yeterli içme suyuna ulaşamayan insan sayısı yıldan yıla artıyor!
Venttek Ukrayna, geçtiğimiz sene havalandırma sistemleri alanında dünyada referans isim olan Systemair tarafından Ukrayna'daki mekanik firmaları arasında yapılan sıralamada en başarılı 15 şirket arasında yer alan ilk ve Türk firması olmuştu.
Konu ile ilgili İHA'ya konuşan Ventek Ukrayna Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Çanaklı, elde ettikleri bu büyük başarıdan gurur duyduklarını ve başarılarını Türk firması olarak kazanmalarının da ayrı bir gurur kaynağı olduğunu belirtti.
Çanaklı, "2011 yılı, kriz ortamının biraz yumuşadığı bir seneydi. Biz de bunu fırsata çevirerek bir çok projeye imza attık. Tüm ithalatlarımızı Ukrayna gümrük kanunları çerçevesinde gerçekleştirdik. Hiçbir zaman kalite ve dürüstlükten ödün vermedik. Bu da bize Ukrayna'da faliyet gösteren yerli yabancı holdinglerin girebildigi ilk 100'de yer açtı ve ilk 100'ün içinde de 50'nci sırada yer almamızı sağladı" dedi.
Çanaklı, "Bu başarı sadece firmamızın prestijini arttırmakla kalmadı. Aynı zamanda Türk firmalarının devlet nezdindeki güvenilirliğini tazeleyen bir gelişme olması açısından önemlidir" diye konuştu.
2011 yılının kendileri için önemli bir yıl olduğunu ifade eden Çanaklı, Systemair tarafından Ukrayna'daki mekanik firmaları arasında yapılan sıralamada en başarılı 15 şirket arasında yer aldıklarını söyledi.
"Ödül töreni için ortağımız İsviçre'ye gitti ve üç gün orada seminerlere katıldı" diye konuşan Kenan Çanaklı sözlerine şöyle devam etti:
"Orada yeniden yapılan sıralamada Venttek, bu 15 şirket arasında da ilk dört arasında gösterildi. Bu bizler için gerçekten büyük bir onur. Öte yandan Ukrayna Ticaret Odası tarafından düzenlenen en başarılı 100 şirket çalışmasına paralel olarak, Rusya'da da benzer bir çalışma yapılıyor. Bu proje Rusya ve Ukrayna tarafından ortaklaşa düzenleniyor. Venttek olarak Mayıs ayında ödül töreni için Moskova'ya gideceğiz. Orada da Türk şirketi olarak ödül almayı ve bu 200 firma arasında dereceye girmeyi umuyoruz.
Başarıda emeği geçen tüm çalışanlarımıza hem kendi adıma, hem de yönetimimiz adına canı gönülden teşekkür ediyorum."
Editör: TE Bilişim