Yarıyıl Tatili İçin Ailelere 20 Öneri Yarıyıl Tatili İçin Ailelere 20 Öneri
Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Betül Elmasoğlu, Karşıyaka Belediyesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Aile Araştırmaları ve Uygulama Merkezi ile birlikte aile yapısını güçlendirmek ve bunu topluma yansıtmak için birlikte yürüttükleri Aile Üniversitesi’nin Eylül ayında faaliyete geçeceğini bildirdi. 
Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) Başkanı Betül Elmasoğlu ile üyeler her yıl geleneksel olarak düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi. Yemek sonrası üyelere derneğin projeleri hakkında bilgiler veren Elmasoğlu, çeşitli nedenlerden ötürü bozulan aile yapısını onarmak, anne, baba, çocuk ilişkilerini güçlendirmek ve sağlıklı aile yapısını korumak amaçlayan Aile Üniversitesi projesinin çalışmalarına geçtiğimiz mayıs ayında başladıklarını hatırlattı.

Uygulama kapsamında anne ve babalara, Aile Hukuku, Aile Sağlığı, Din, Bütçe Yönetimi, İletişim, Zaman Yönetimi ve Girişimcilik konularında eğitimler verileceğini belirten Elmasoğlu, çalışmanın ilk etabının Eylül’de başlayıp Aralık ayında son bulacağını söyledi. Her eğitim grubunun 40 kişilik kursiyerlerden oluşacağını ifade eden Başkan Elmasoğlu, eğitimleri başarıyla tamamlayanlara sertifika verileceği belirterek “Proje ortaklarımız Karşıyaka Belediyesi ve DEÜ Aile Araştırmaları ve Uygulama Merkezi ile bugüne kadar oldukça titiz bir çalışma yürüttük. Sanıyorum ki yine toplumumuz için verimli bir çalışmaya daha imza atacağız. Aile Üniversite’miz umarım önce İzmir’e daha sonrasında tüm Türkiye’ye örnek olur. Buradan bizlere her konuda desteğini esirgemeyen Karşıyaka Belediye Başkanımız Hüseyin Mutlu Akpınar ile DEÜ Aile Araştırmaları ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Asuman Altay’a teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu.
Yemek sonrası Başkan Elmasoğlu, dernek üyeleri Avukat Gülden Saylam ile Özge Kaçar’a birer teşekkür plaketi takdim etti.
 

Editör: TE Bilişim