Dünya genelinde birçok eğitim kurumunun siber saldırılar karşısında veri kaybı yaşadığına dikkat çeken Siberasist Genel Müdürü Serap Günal, velilerin de dikkatli olması gereken noktalar olduğunu aktarıyor.

Öğrenciler Öğretmenlerini Geri İstiyor; ''Büyüklerimiz Sesimizi Duysun'' Öğrenciler Öğretmenlerini Geri İstiyor; ''Büyüklerimiz Sesimizi Duysun''

Fidye talep etmek için özellikle kurumları hedefleyen siber suçlular, çoğunun banka hesabı ve kredi puanı olmadığı halde çocukların kişisel verilerine odaklanıyor. Özellikle çocukların sahip olduğu T.C. kimlik numaraları ve doğum günü gibi verilerin ele geçirildiği takdirde bir çocuğun ömür boyu kimlik hırsızlığına maruz kalabileceğine dikkat çeken Siberasist Genel Müdürü Serap Günal, eğitim kurumlarına yönelik yapılan siber saldırıları da göz önünde bulundurarak hem kurumların hem de velilerin dikkatli olması gerektiğini aktarıyor.

Eğitim Kurumları Siber Saldırıların Hedefinde!

 

Gün geçtikçe daha da gelişen ve değişen siber saldırılar, birçok sektörü olduğu gibi eğitim sektörünü de tehdit ediyor. Özellikle elde edilen kişisel verilerin siber saldırganlara daha fazla gelir kazandırması, hackerlerin bu alana yoğunlaşmasına ve dolayısıyla eğitim kurumlarını hedeflemesine neden oluyor. Eğitim kurumlarındaki kişisel verilerin büyük tehlikeler altında olduğunu ancak alınan siber güvenlik önlemlerinin siber saldırganları durduracak düzeyde olmadığını belirten Serap Günal, alınamayan her önlemin kişisel verilerin sızdırılması ile sonlanacağını ve beraberinde daha da ağır siber suçlarla karşılaşılabileceğini dile getiriyor.

Veliler Çocuklarının Kişisel Verilerini Korumalı

 

Çocukları ve gençleri siber tehditlerden korumak, ebeveynler ve eğitimciler için sürekli büyüyen bir zorluk haline gelirken, çocukların verilerini korumak için güçlü önlemlerin alınması gerekiyor. Özellikle pandemi nedeniyle online eğitim süreçlerine geçilmesini ve çocukların evde daha fazla vakit harcamasını fırsat bilen hackerler, sadece okulların ve çocukların kişisel verilerini değil, aile bilgilerini de tehlikeye atabiliyor. Konuyla ilgili “Hackerler, aile veya çocuklar hakkında yeterli veri elde ederlerse kredi çekebilir, kredi kartı açabilir, tıbbi talepte bulunabilir veya adınıza suç işleyebilirler. Bu da karmaşık ve düzeltilmesi pahalı olabilecek zararlara neden olabilir.” ifadelerinde bulunan Serap Günal, çocukların kişisel verilerini korumak için gerekli siber önlemlerin alınması konusunda ailelerin daha dikkatli olması gerektiğini aktarıyor.

Editör: TE Bilişim