Özer, “Bir haftayı geride bıraktık. Yaklaşık 850 bin dersliğimiz ve 57 bin 108 okulumuz eğitim öğretim faaliyetinde aktif olarak yer almaktadır. Bugün itibarıyla geçen haftalık eğitim süreci içerisinde Kovid-19 vakası nedeniyle kapatılan, eğitim öğretime ara veren hiçbir okulumuz bulunmamaktadır.” dedi.

O SINIFLARDA EĞİTİM ‘UZAKTAN’

Özer, okul bazında kapanma olmadığını ancak sınıfsal olarak uzaktan eğitime geçilen yerler olduğunu aktardı ve şunları söyledi: “Sadece sınıflardaki Sağlık Bakanlığı ile belirlediğimiz kriterler çerçevesinde yüz yüze eğitime ara veren sınıflarımız bulunmaktadır. Yaklaşık 200 civarında sınıfımız, Kovid-19 vakası nedeniyle ya da yakın teması nedeniyle eğitim öğretime 14 gün ara verip dijital platformlar üzerinde Milli Eğitim Bakanlığının hazırlamış olduğu EBA TV ve diğer dijital platformlar üzerinden eğitim öğretime devam etmektedir. Dolayısıyla bu süreçte Sağlık Bakanlığı’nın belirlemiş olduğu kriterleri uygulamanın ne kadar başarılı sonuçlar verdiğini de sahada görmüş olduk.”

VAKAYA GÖRE TARAMA

Sağlık Bakanlığı, 1,5 yılı geride bırakan Kovid-19 pandemisinde ikinci büyük saha taramasını okullarda uygulayacak. Geçen yıl toplumun bağışıklığını antikor taraması ile ölçen Sağlık Bakanlığı, bu kez milyonlarca öğrenci, öğretmen ve velinin karşılaştığı okullarda salgının yayılma profilini çıkaracak. Örneklem metodu ile öğrencilere uygulanacak PCR testlerinin sonuçları tedbirler ve aşı uygulamasına ışık tutacak. İl il ve ilçe ilçe aşılama ve vaka tabloları dikkate alınarak pilot okullar belirlenecek. Taramaya dahil edilecek okullarda belli sayıdaki öğrenciye PCR testi yapılacak. Saha taramasında seçilecek örnekleme göre köy okulları da dahil olabilecek. PCR taramasında velilerin onayı esas olacak. Okullardaki Kovid-19 taramasını işinin ehli filyasyon ekipleri gerçekleştirecek. Okulların PCR sonuçları, önce okula yakın mahallenin durumu sonra ilçenin durumu ve ilin durumu ile gözden geçirilecek. Bakanlık, virüsün yaygınlığını ölçüp, değerlendirecek.

En Kötü Ruh Haline Sahip Nesil Bakın Hangi Kuşak Çıktı En Kötü Ruh Haline Sahip Nesil Bakın Hangi Kuşak Çıktı
Editör: TE Bilişim