İzmir’in Enleri Ödülleri Sahiplerini Buldu İzmir’in Enleri Ödülleri Sahiplerini Buldu
Amerika’da yapılan Uluslararası Genius Bilim, Sanat ve Çevre Olimpiyatları’nda Menemen Özel Yamanlar Malhun Hatun Lisesi öğrencileri iki altın madalya ve birde büyük ödül kazandı. 
Newyork Oswego State Üniversitesi’nin düzenlediği olimpiyatlara aileleriyle katılan aynı okulun öğrencileri, bilim sanat alanında madalyaları topladı. 

İKİ ALTIN MADALYA VE BÜYÜK ÖDÜL
Bilim dalında, ‘Metronun kendi ses ve rüzgarından kendi elektriğini üretmesi’ adlı projeleriyle katılan Özel Yamanlar Malhun Hatun Fen lisesi öğrencilerinden Ayşe Su Hatipoğlu ve Yağmur Sıla Çetin altın madalya kazanırken, sanat dalında, ‘İnsanoğlu’ adlı çevre konulu kısa film ile katılan Elif İrem Yıldırım ve Ayyüce Zeycan Yalınsu da yine altın madalya aldı. Öğrenciler ayrıca bu çalışma ile ‘Yılın En İyi Kısa Filmi’ kategorisinde büyük ödülü kazandı.

“TÜRKİYE İÇİN DÜNYA İLE YARIŞIYORUZ”
Menemen Özel Yamanlar Malhun Hatun Lisesi Müdürü Mustafa Gazioğlu “Öğrencilerimizin dünyanın en prestijli yarışmalarından olan Genius Bilim, Sanat ve Çevre Olimpiyatları’nda iki altın ve büyük ödülü kazanmış olmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Türkiye için dünya ile yarışıyoruz” dedi.

 
Editör: TE Bilişim