Öğrenciler Öğretmenlerini Geri İstiyor; ''Büyüklerimiz Sesimizi Duysun'' Öğrenciler Öğretmenlerini Geri İstiyor; ''Büyüklerimiz Sesimizi Duysun''
Otantik benliğin önemini vurgu yapan Prof. Dr. Falih Köksal, Türkiye’de otantik benliğin oluşturulamadığının altını çizdi. Prof. Dr. Falih Köksal, “Her birimiz Türkiye’de yaşıyoruz. Otantik olmak konusunda problem yaşıyoruz. Dolayısıyla bu konuyla ilgili problemimiz var. Toplumumuzdan bahsederken sürekli ‘Ezik benler ülkesi’ diye bahsediyorum. Çünkü biz toplum olarak otantik benliğimizi oluşturamıyoruz. Bizim toplumumuzda iki şey eksik; birincisi insanlar yaratıcı değil, ikincisi ise insanlar rahat ve huzurlu değiller. Yaşarken hiç kimse varoluşunu farkına varamıyor” dedi.


         Prof. Dr. Falih Köksal, “Yaşamımız içerisinde her şeyden korkuyoruz. Kendimize her şeyi yasaklıyoruz. Biz insanlar içimizdeki duyguları bastırıyoruz. İnsanın içerisinde bir sistem var. Buna karşın insan kendini kontrol edemeyen bir varlık. İnsan her şeyi bastırırsa kendini kontrol edemeyen bir insan haline dönüşür. Bir çocuğa kızar, ona güvenmezseniz onun duygularını bastırırsınız. Biz çocukları çocukluk sürecinden geçmeden büyük olmalarını istiyoruz. Çocuklar dürtüleri ile hareket ederler ama biz çocukların dürtülerini bastırırsak onları canlı yapan tek şeyi de ellerinden almış oluruz. Dolayısıyla o çocuk sağlıklı bir birey olmayacaktır. Bu duyguların bastırılması ya tehditten dolayı ya da anne babanın sevgisini kaybetmekten kaynaklanıyor ” dedi.

Mert Akın- Sümeyye Akdağ
İZMİR(Ege Ajans)-
 
Editör: TE Bilişim