MSÜ Sınavı Başvuruları için Son Gün MSÜ Sınavı Başvuruları için Son Gün
Karabağlar Çalıkuşu Rotary Kulübü 3 yıldır Toplum Birliği olan Rıdvan Nafiz Edgüer Ortaokulu Öğrencilerini bu kez yazarlıkta 40. yılını geride bırakan Hidayet Karakuş ile bir araya getirdi. Yazmaya ilk olarak 13 yaşında şiirle başladığını ilk kitabını ise 33 yaşında çıkardığını söyleyen Yazar’ın bugüne kadar 8 şiir, 28 çocuk, 2 gençlik, 4 yetişkin romanı olmak üzere 44 kitabı bulunuyor.


Yazmak Yaşamaktır


“Yazmak yaşamaktır” sözleri ile söyleşisine başlayan Yazar Hidayet Karakuş, bir yazar için en önemli gerecin “dil” yani Türkçe olduğunu, kitapların ise bu dili aktarmada en önemli araçlar olduğunu söyledi. Karakuş çocuklara, “Yazmak için öncelikle çok okumak gerekir ama siz kitap yazmak için değil kendinizi anlatmak için başlayın yazmaya…” dedi. Çocuklara verilebilecek en önemli mesajın ise, doğru bir Türkçe ile onların düş güçlerini geliştirmeye yönelik yazılmış öyküler olduğunu, bu öykülerden çocukların insanları, çevreyi ve dünyayı tanıma konusunda yeni edinimler kazanacağını sözlerine ekledi.


“Bizler Geleceğimize Hizmet Ediyoruz”


Karabağlar Çalıkuşu Rotary Kulübü Başkanı İzim Özcan ise, “Toplum Birlikleri bizim insanlara dokunabildiğimiz en önemli alanlarımız ve biz bu sene toplum birliğimiz olan 2. Kademe okulumuz için onların hayal güçlerini, yaratıcılıklarını ve gelişen çağa ayak uydurabilmelerine yönelik bir takım çalışmalar yapmayı; kurdukları hayalleri gerçekleştirebilme ve geleceğe yönelik daha üretken bireyler olabilmelerini hedefledik. Bunlar, Hayalimdeki Eğitim Kompozisyon, resim ve şiir yarışması, öğrencilerimizin jüri özel ödülü aldığı 12. Uluslararası Kukla Günleri kapsamında düzenlenen kukla yarışması ve bugün son olarak gerçekleştirdiğimiz, Öğrenci-Yazar buluşması. ‘Ağaç yaşken eğilir’ sözünden de yola çıkarak onlara bu şu yaşta ne öğretebilirsek geleceğimizi o yönde şekillendirmiş oluyoruz. Onlar bizim geleceğimiz ve biz geleceğe hizmet etmek istiyoruz” şeklinde konuştu.
 

 
Editör: TE Bilişim