Üniversiteyi Bırakan Öğrenci Sayısı 700 Bini Aştı  Ege Üniversitesi 1. Sırada Üniversiteyi Bırakan Öğrenci Sayısı 700 Bini Aştı Ege Üniversitesi 1. Sırada
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı "B" grubu kadroları atamaları için TOBB binasında kura çekimi yapıldı. Törene Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı katıldı. Bilgisayar ortamında gerçekleştirilen kura çekimiyle; bin 467 kişinin ataması yapıldı. Kura öncesi konuşma yapan Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, atanacak memur adaylarına tavsiyelerde bulundu. Atanan memurların Bakanlığa taze kan olacağına işaret eden Yazıcı, "Vatandaşın haklarını hiçbir zaman unutmayın. Önümüze 2023 hedefini koyuyoruz. Dünyanın en büyük 10 ekonomisine gireceğiz. Nasıl yapacaksınız bunu? Bunu özel sektör yapacak. Ekonomik hayatın aktörleri müteşebbistir. Devlet ticaret yapmaz devlet yol açar. Siz de önünüze gelen vatandaşın pazar payını büyüterek, ürettiğini değerli hale getirerek ülkemizin altyapı sorunlarının giderilmesine katkı sunacaksınız" diye konuştu.
Bakan Yazıcı, öncelikle yetkiye değil göreve bakılması gerektiğine vurgu yaparak, "Göreviniz sorun çözmektir. Kilit vurmak için değil, çözüm anahtarı olmak için varsınız. Bu çerçevede hareket edebilmeniz için mutlaka mevzuatı da iyi bilmek zorundasınız. 'Ben bilmem, başkası yapsın' olmaz" dedi.

Meslek içi eğitimlerin yapılacağını dile getiren Hayati Yazıcı, deneyimlerin uygulamalı olarak paylaşılacağını söyledi.

Konuşmasının ardından Bakan Yazıcı, bilgisayardan yapılan elektronik atama kurasını başlattı. Yazıcı, ismini ekranda okumayı bekleyen memur adayları ve ailelerinin heyecanını paylaştı. Bakan Yazıcı, kızların iş hayatına katılımının önemine değinerek, "Yanımdakilerin erkek olması sizi ürkütmesin, bunların yerine sizi getirmek için bu alımı yaptık" ifadesini kullandı.

Bakan Yazıcı, yılsonunda B grubundan bin civarında memur alımı yapacaklarını açıkladı. Ataması yapılan memurlar ise heyecanlarını aileleriyle paylaşırken, bazıları gözyaşlarına hakim olmadı.

Editör: TE Bilişim