BORNOVA KOLEJİ REHBER ÖĞRETMENİ GÖRKEM ŞENER’DEN

YKS ÖNCESİ TAVSİYELER

Üniversitesi hayali kuran milyonlarca öğrenci 30 Haziran-1 Temmuz tarihlerinde yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için gün sayıyor. Özel Bornova Fen ve Anadolu Lisesi Rehber Öğretmeni Görkem Gül Şener, 2 milyondan fazla öğrencinin ter dökeceği sınav öncesi adaylara dikkat etmeleri gerekenleri anlattı.

Sınavın ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) 30 Haziran Cumartesi günü sabah, Alan Yeterlilik Testi (AYT) 1 Temmuz sabah ve Yabancı Dil Testi’nin (YDT) ise aynı gün öğleden sonra gerçekleştirileceğini hatırlatan Şener, “Örnek sorular incelendiğinde soruların bilgiyi kullanma, akıl yürütme ve yorumlama ile ilgili olduğu görülüyor.” diye konuştu.

Gireceğin Sınav Senin İçin Bir Son Değil Bir Başlangıç

Öğrencilere gelecekleri ile ilgili de bazı tavsiyelerde bulunan Şener, “Öğrencilerin eğitimi, ilgi duydukları mesleğe yönelik olarak yaşam boyu devam edecek. Sınava az bir süre kala kala olumlu düşünmelerin engelleyecek, sınavda zihinlerini meşgul edecek tartışmalara ve ilişkilere girmemeliler. Sınava dinç ve dinlenmiş şekilde girmek için sınavdan bir gün önce çalışmayı bırakabilirler.” dedi.

Dünya Eğitimde Teknoloji Yarışında Dünya Eğitimde Teknoloji Yarışında

1 saat önceden sınav yerinde olmak önemli

Öğrencilerin sınavdan 1 saat önce sınav yerlerine ulaşmaları gerektiğinin altını çizen Şener, deneme sınavlarında uyguladıkları sınav taktiklerini uygulamaları gerektiğini, ilk gün girecekleri TYT’den sonra olumsuz düşüncelere kapılmadan, yerleştirme puanına daha fazla katkısı olan AYT sınavına odaklanmaları gerektiğini belirti.

Yerleştirme Puanları 31 Temmuz’da açıklanacak

Şener, üniversite adaylarının yerleştirme puanlarının 31 Temmuz’da açıklanacağını, 7-14 Ağustos tarihleri arasında da adaylar seçecekleri üniversitelerin tercihini yapacaklarını belirtti.

Editör: TE Bilişim