İzmir Promosyon

Promosyon sektöründe İzmir'in önemli firmalarından olan Mavi Yeşil Ajans ile İzmir promosyon sektörü hakkında konuştuk. Promosyon 2020 yılından çok şey beklediğini belirten Ersin Usta; 2019 yılı promosyon sektörü için istenildiği gibi geçmedi. 2020 yılı bizim ve sektörümüz için daha iyi geçeceğie inanıyoruz dedi..

Ersin Bey Öncelikle bize Firmanızdan ve Promosyon sektöründen bahsedermisiniz.

Mavi yeşil ajans İzmir'in önde gelen reklam ajanslarından bir tanesidir. 2002 yılından itibaren reklam sektöründe faaliyet gösterdikten sonra elde ettiğim bilgi ve birikim ile Mavi yeşil ajans kurdum. Mavi yeşil ajans kuruluşundan bu güne kullandığı değişime hazır olun sloganını her müşterisine reklam sektörüne başarı ile uygulayan bir ajanstır. Mavi Yeşil Ajans; 15 yıllık tecrube ve birikim ile bugün Türkiye’de bir çok firmaya başarı ile ajans hizmetleri vermektedir. Mavi Yeşil Ajans; reklam tasarımlarını insan odaklı bir yaklaşımla hazırlayarak, gelişen ve değişen Dünya’ya ayak uyduran, modern, standartlardan uzak bir ekiple çalışmaktadır. İzmir’in en özel firmalarına, ülkemizin en gözde markalarına tasarım ve kampanya yapmakta ve müşterilerine daha iyisini sunmak için var gücüyle çalışmaktadır.

Mavi yeşil ajans ayrıca Promosyon sektörünün önde gelen markalarındandır. Sadece promosyon sektörüne ait olmak üzere bypromosyon markası ile yüzlerce ürün binlerce çeşit ve onbinlerce modelin yer aldığı bir promosyon web sitesine sahiptir. Ayrıca her yıl promosyon sezonunda promosyon kataloğu çıkartmaktadır. İzmir  Promosyon sektörünün öncü firmalarından olan mavi yeşil ajans olarak 2020 yılının 2019 yılından daha başarılı geçeceğini düşünüyoruz. 

Promosyon sektörünün çok ciddi sorunları var. Bunşardan en önemlileri devletin bazı sektörlere getirdiği promosyon ürün yaptırma yasağı. Bu yasak bizim sektörümüzün daralmasına neden olmaktadır. Ayrıca yurt dışından getirilen promosyon ürünlerinden yüksek miktarda vergi alınmakta. Buda ürünşerin fiyatlarını yükseltmektedir. Bu nedenle müşterilen promosyon sezonunda daha az ürün yaptırmaktadır. 

Promosyon sektörünün daha iyi olması için ne tür önerileriniz var peki. 

Merkez Bankası Politika Faizini 250 Baz Puan Artırdı Merkez Bankası Politika Faizini 250 Baz Puan Artırdı

En önemli sorunumuz promosyonun insanların kafasında diğer tabirle eşantiyon olarak anılması. Yani basite indirgenmesi. Diğer bir deyişle insanlar promosyon yaptırmak istiyor. Ancak gerek ürün pahalılığı ve gerekse ki bence en büyük sorun sektördeki firmaların, pazarlamacıların bütün derdinin ürün satmak olması sektöre ciddi zarar vermektedir.Ne demek istediğimi açayım biraz. Firmalara promosyonun marka değerini yükselten bir reklam modeli olduğunu ve müşteri kitlesine göre promosyon yaptırılması gerektiğini öğretebilirsek çok daha güvenilir bir sektör haline gelmemiz çok zor değil. Aksi takdirde promosyon sektörü kalemci, çakmakçı, ajandacı, saatçı gibi kelimelerle anılan bir sektör olmaktan hiç bir zaman çıkamaz. 

Editör: TE Bilişim