Hopi’nin farklı sektörlerden 110 üye markasıyla üyelerinin ihtiyaçlarına çözüm sunduğunu söyleyen Hopi Genel Müdürü Onur Erbay, Hopi’nin kullanıcılarını tanıması ve kullanıldıkça akıllanmasının üyelere sunulan önemli bir fayda olduğunu vurgulayarak “Müşterilerin alışveriş izlerini takip ediyor ve onları ihtiyaçları olmayan alışverişin karmaşasından kurtarıyoruz. Kullandığımız içerikten reklam malzemesine, mecraların seçiminden iletişimin zamanlamasına kadar bilginin ürettiği iç görüyü kullanıyoruz” dedi.

Günde 70 bin işlem
Alışverişin kabuk değiştirdiğine dikkat çeken Erbay, “Geçmişte müşteriyle sadece satış danışmanları aracılığıyla iletişim kurulurken şimdi farklı kanallara sahibiz. Bu değişim sürecinde insanların adaptasyona ihtiyacı var” dedi. Alışverişin app’i Hopi ile bir günde 70 bin işlem yapıldığını belirten Erbay, “Hopi olarak çok kanallı pazarlama ile uğraşıyoruz. Alışverişe ilgili kitleyi buluyor, bilgiyi topluyor, analiz ediyor ve içeriği hazırlıyoruz. Müşteriyi sıkmadan, adeta bir ‘kelebek gibi tutarak’ bilgilendiriyoruz. Örnek vermek gerekirse son yapılan alışveriş ile üyemizin parfümünün biteceğini hesaplayabiliyor, benzininin bitmek üzere olduğunu hatırlatıyoruz ve ona özel önerilerde bulunuyoruz” dedi.

Gayrimenkulde Üretim Düştü Talep Arttı Gayrimenkulde Üretim Düştü Talep Arttı

Markalara değer yaratacak şekilde datayı inceliyoruz
Hopi’nin üyelerine online ve offline deneyimler sunduğunu belirten Onur Erbay, “Aslında Hopi ile alışveriş deneyimini evden çıkmadan başlıyor” dedi. Mağaza içi deneyimlere de odaklandıklarını vurgulayan Erbay, “Kırmızı pantolon alan üyemize kombine uygun olabilecek gömlek öneriyoruz” açıklamasında bulundu.

Editör: TE Bilişim