Merkez Bankası yılın ilk faiz kararını bugün açıklayacak. Merkez Bankası yılın ilk faiz kararını bugün açıklayacak.
 Altın küresel piyasadaki dalgalanmaların ardından, 2010 yılından bu yana en düşük seviyeyi gördü. Çeyrek altın 144 lirayı görürken, halk kuyumculara yöneldi. Ancak vatandaşların altın fiyatlarının daha da düşeceğine ilişkin beklentileri esnafı tedirgin etti. Altının nabzını tutan kuyumcular ise altın fiyatlarının en fazla 1-2 lira daha düşebileceğini ardından toparlanmaya gideceğini belirterek, yatırım yapmak için doğru bir zaman olduğunu söyledi.

“YATIRIM YAPMANIN TAM ZAMANI”
Kuyumcu Ömer Oğuzhan fiyatların en fazla 1-2 TL arasında düşeceğini bu yüzden yatırım yapmanın zamanı olduğunu belirterek, “Dünya ekonomisindeki aksaklıklardan dolayı düşüşün daha da devam edeceğini düşünüyoruz. İnsanlarımız da tedirgin düşüşün devam edeceğini düşünüyorlar. Bu düşüş biraz daha devam eder ancak birkaç ay sonra toparlanma olur. Cumhuriyet altını 2 hafta öncesine kadar 600 TL seviyesindeyken, şu anda 570 TL seviyesine düşmüş durumda. Bu da vatandaşımız için güzel bir rakam. Yatırım yapmak için doğru bir zaman. Çeyrek altın 160 TL’den 144 TL’ye düştü. En fazla 1-2 lira daha düşer. Ondan sonra da bir düşüş olmaz. Açıkçası satışlardan çok memnun değiliz, akşama kadar sinek avlıyoruz” diye konuştu.
DÜĞÜNCÜLER DE HAREKETE GEÇTİ
Kuyumcu esnaflarından Taner Unun ise düşüşle birlikte taleplerin çok fazla arttığını ve mal bulmakta güçlük çekebileceklerini aktararak şöyle konuştu: “Şu anda ziynet altın, cumhuriyet ve ataya talep var. Esnaf mal bulmakta zorlanıyor. İnsanlar düşüşle birlikte altına yöneldi. Has altının da düşmesiyle birlikte bileziğe de talepler var. İhtiyacı olanlar düğün ürünlerine de yöneldi. 16 bin TL’den 13 bin TL’ye düşen gerdanlıklarımız var. Düğüncüler de takip edip ihtiyaçlarını görmek için alıyorlar.”
VATANDAŞ 10 ALTIN BİRDEN ALDI
Altın fiyatının düşmesini fırsat bilerek 10 tane cumhuriyet altını alan bir vatandaş ise ‘Ne olacağı belli olmaz. Bir tane almak yerine 10 tane birden aldım. Yatırım amaçlı hemen aldım” dedi. Arkadaşına doğum günü hediyesi alacak olan Yasemin Karaman isimli vatandaş ise, “Arkadaşıma doğum günü hediyesi bakıyorum. Düşmüşken fiyat araştırması yapayım dedim. Fırsat bu fırsat aldım” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim