İzmir Genelinde 2023 Yılında 65 Bin 465 Konut Satıldı İzmir Genelinde 2023 Yılında 65 Bin 465 Konut Satıldı
Bakan Yıldız, Meclis'te Azerbaycan doğalgazının Türkiye'ye akışında yaşanan sıkıntıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Azerbaycan'dan gaz girişinin kademe kademe artacağını açıklayan Yıldız, bugün itibarıyla doğalgazda bir sıkıntı yaşanmadığını, sıkıntı yaşanmasını da öngörmediklerini belirtti. Yıldız, doğalgazda sıkıntı yaşanması halinde bunu vatandaşa yansıtmayı düşünmediklerini ifade etti.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Azerbaycan doğalgazının gün içinde kademe kademe artarak Türkiye'ye gireceğini belirterek, "Şu an itibariyle biz gerek meskenlerimizde, Ayşe Teyzemize, Fatma Teyzemize herhangi bir doğalgaz sıkıntısı öngörmüyoruz, sanayicilerimize herhangi bir doğalgaz sıkıntısı öngörmüyoruz. İnşallah akşam vakitlerinde oluşacak yeni girişlerle beraber bunun sıkıntıya dönüşmeyeceği kanaatindeyiz" dedi.
Bakan Yıldız, Azerbaycan ve İran'dan gelen doğalgaz miktarlarındaki düşüşle birlikte yaşanan doğalgaz sıkıntısına ilişkin TBMM'de gazetecilere açıklamalarda bulundu. Yıldız, dün Azerbaycan ve İran'dan gelen gaz miktarlarında önemli düşüşler meydana geldiğini hatırlatarak, "Ama hem Azeri kardeşlerimiz hem de İranlı kardeşlerimiz çok yoğun bir çabayla beraber bir iyileşme emaresi görüldü. Bugün öğleden sonra 5 kuyudan oluşan Şahdeniz 1'de en azından bir tanesini devreye aldıklarını bildirdiler. Kademe
kademede diğerlerini almak istediklerini belirttiler. Bu şu demektir; şu anda dün akşam sıfırlanan Azerbaycan doğalgaz girişini kademe kademe akşam üzerinde artabileceğini gösteriyor. Biz yine de ihtiyatlı konuşuyoruz. Doğalgaz Türkiye'ye girdikten sonraki kısmını ölçebileceğimizi belirtiyoruz" diye konuştu.
Son derece olumsuz hava koşullarının yaşandığını ve kışın çok sert geçtiğini belirten Yıldız, şunları kaydetti:
"Hem Türki cumhuriyetlerde hem de Avrupa'da kış çok sert geçiyor. Ukrayna'da ölenlerin sayısı bir hayli fazla. Avrupa'da 350'ye ulaştı. İtalya'da, hem Fransa'dan hem Rusya'dan gelen doğalgaz girişlerinde ciddi azalma olduğunu ve doğalgaz sıkıntısı yaşayabileceklerini Sayın Bakan ifade etti. Şu an itibariyle biz gerek meskenlerimizde, Ayşe Teyzemize, Fatma Teyzemize herhangi bir doğalgaz sıkıntısı öngörmüyoruz, sanayicilerimize herhangi bir doğalgaz sıkıntısı öngörmüyoruz. İnşallah akşam vakitlerinde
oluşacak yeni girişlerle beraber bunun sıkıntıya dönüşmeyeceği kanaatindeyiz."


Editör: TE Bilişim