2024’te Küresel İflaslar %9 Artacak 2024’te Küresel İflaslar %9 Artacak
 Doğuş Otomotiv'in iştiraki olan Doğuş Finansman, MAN Finansman'ın hisselerini almak üzere hisse alım sözleşmesini dün imzaladığını duyurdu. Alım-satım fiyatında mutabık kalınması ile birlikte 18,5 milyon euroluk satın alma gerçekleştiği açıklandı. Doğuş'tan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Man Finansman A.Ş. hisselerinin satın alınması hususunda, taraflar arasında toplam 18 milyon 500 bin avro (On sekiz milyon beş yüz bin euro) hisse alım-satım bedelinde mutabık kalınmış ve Hisse Alım Sözleşmesi 20 Ağustos 2015 tarihinde imzalanmıştır.
Sermayesi 1 TL nominal bedelli 14 milyon adet hisseden oluşan Man Finansman A.Ş.'nde hisse devri sonrası; Volkswagen Doğuş Finansman A.Ş. 13.999.900 adet, Volkswagen Financial Services AG 51 adet, Doğuş Otomotiv Servis ve Ticaret A.Ş. 47 adet, Doğuş Holding A.Ş. 1 adet ve Doğuş Nakliyat ve Ticaret A.Ş. 1 adet hisseye sahip olacaklardır. Bu sözleşme kapsamında yasal onayların alınması sonrasında yapılacak hisse devrini takiben, Man Finansman A.Ş.'nin, iştirakimiz Volkswagen Doğuş Finansman A.Ş. ile birleşmesine yönelik işlemlere başlanacaktır".

Editör: TE Bilişim