2024’te Küresel İflaslar %9 Artacak 2024’te Küresel İflaslar %9 Artacak
KALDER İzmir Şubesi’nin gerçekleştirdiği 17. Mükemmelliği Arayış Sempozyumu kapsamında verilen Yerel Kalite 2016 Ödülleri’nde Ege Bölgesi Mükemmellik Ödülü, TOYO Matbaa Mürekkepleri’nin oldu. Dünyanın en büyük 3. mürekkep üreticisi olan, TOYO Holding ve Yaşar Holding ortaklığı ile faaliyetlerini sürdüren TOYO Matbaa Mürekkepleri, 2015-2016 yılında yürüttüğü çalışmalar ve kalite değerleri sebebi ile ödüle layık görüldü. TOYO Matbaa Mürekkepleri Kalite Müdürü Burcu Atakay, mükemmellik ödülünü KALDER İzmir Şube Başkanı Osman Ünal’ın elinden aldı.

“DÜNYANIN 3.’SÜ; EGE’NİN MÜKEMMELİ”
“EFQM Kalite” yolculuğuna 2014 yılında katıldığı ulusal kalite hareketi ile başlayan, 2015 yılında “EFQM 4 Yıldız” belgesini alarak sektöründe Türkiye’nin ilk ödüllü mürekkep üreticisi olan TOYO Matbaa Mürekkepleri, kaliteye olan inadını ve inancını, 2016 yılında aldığı mükemmellik ödülü ile bir kez daha tescillemiş oldu. 1968 yılında Türkiye’nin ilk mürekkep üreticisi olarak kurulan, basım ve ambalaj sektörüne yönelik geniş bir ürün yelpazesi bulunan Yaşar Holding bünyesindeki DYO İnk, geçtiğimiz aylarda yüzde 75 hissesini Japon TOYO İnk SC Holding’e devretti. Halen, TOYO Holding ve Yaşar Holding ortaklığı ile faaliyetlerini sürdüren TOYO Matbaa Mürekkepleri, dünyanın en büyük 3. mürekkep üreticisi olarak ön plana çıkıyor.

“KALİTE TESADÜF DEĞİLDİR”
2015-2016 yılında yürüttüğü çalışmalar ve kalite değerleri sebebi ile ödüle layık görüldüklerini ifade eden TOYO Matbaa Mürekkepleri CEO’su Yakup Benli, firma olarak tüm süreçlerinde mükemmelliği hedefleyen çalışmalarının EFQM Mükemmellik Modeli ile ivme kazandığını söyledi. Benli, “Ürün geliştirmeden, AR-GE’ye, müşterilerimize sunduğumuz hizmetlerden satış sonrası teknik desteğe kadar her adımda hedefimiz kalite ile farklılaşmak ve mükemmele ulaşmak. Bu yıl ikinci kez başvurduğumuz mükemmellik ödüllerinde aldığımız Ege Bölgesi Mükemmellik Ödülü, bizim için önemli bir motivasyon kaynağı olurken, uyguladığımız kaliteli iş yapma felsefemize inancımızı pekiştirmiştir. Mükemmelliği geliştirmeye ve bunun için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Unutulmaması gereken şudur ki; kalite asla tesadüf değildir” diye konuştu.

“SEKÖRÜN LİDERLERİNDEN”
Türk matbaa sektörünü 1968 yılında yerli üretimle tanıştıran DYO Inks’in kaliteli üretim, hizmet güvencesi, renk seçenekleri ile sektöründe hak ettiği yeri aldığını belirten TOYO Matbaa Mürekkepleri CEO’su Yakup Benli, “Türkiye matbaa mürekkebi pazarının lider üreticileri arasında bulunan şirketimiz 5 farklı alt sektöre aynı anda hizmet veren tek şirket konumunda bulunuyor. Matbaacılık sektöründeki gelişmeleri yakından izleyerek, sektörün ihtiyaçlarını belirliyor ve bu ihtiyaçlara uygun çözümleri hızla geliştirmek için AR- GE çalışmalarımızı da sürdürüyoruz. Manisa’da 2010 yılında kurulan yeni fabrikanın yanı sıra İstanbul ve Ankara’da bulunan renk merkezlerinde üretimlerimizi gerçekleştiriyoruz. Türkiye genelinde 44 bayiimiz ve 4 şehirde satış ofisimiz bulunuyor” dedi.

TOYO MATBAA MÜREKKEPLERİ’NİN KARNESİ
TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi 2008
TS EN ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi
TS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi
TS ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi
TS-EN ISO 50001 Enerji Yönetimi Sistemi
EFQM Excelence 4 Yıldız 2015
Ege Bölgesi Mükemmellik Ödülü 2016
Editör: TE Bilişim