Merkez Bankası Politika Faizini 250 Baz Puan Artırdı Merkez Bankası Politika Faizini 250 Baz Puan Artırdı
Simi Belediye Başkanı Lefteris Popodaukalos’un da tanıtım çalışmalarına katıldığını belirten Sedat Kirt, “Komşumuzun zor gününde onlara kucak açtık. Onların talebi üzerine standımızda ücretsiz olarak yer ayırdık. Amacımız Marmaris’ten Simi’ye, Simi’den Marmaris’e turist gelmesini sağlamak. Rodos’un düzenleyeceği kokteyle de katılacağız. Yunanistan, Muğla’da bir fahri konsolosluk açmak istiyor. Biz Marmaris olarak bu isteği de destekliyoruz” diye konuştu.
MARMARİS, İÇ PAZARDAN DAHA FAZLA PAY İSTİYOR
2005 yılından bu yana EMITT’te Marmaris Belediyesi tarafından yürütülen tanıtım çalışması 2008’den bu yana da MARTAB tarafından yürütülüyor. Dünyanın en büyük beşinci turizm fuarı olan EMITT’e katılan MARTAB Genel Koordinatörü Sedat Kirt, amaçlarının Marmaris’in iç pazardaki payını %30’a yükseltmek olduğunu söyledi.
60’dan fazla ülkenin katıldığı turizm fuarında Marmaris’in 72 metrekarelik bir alanda tanıtıldığını belirten MARTAB Genel Koordinatörü Kirt, “İç piyasada Marmaris’in kapasitesini % 30’a çıkartmak istiyoruz. Geçen yıl bu oranın % 10’a çıktığını gördük. Biz bu payı artırmak istiyoruz. Bunun için İzmir ve İstanbul’daki fuarlara katıldık. Amacımız, Marmaris’te daha fazla yerli turiste tatil yaptırmak. Bu yönde etkili çalışmalar yürütüyoruz. Örneğin Türkiye’nin önemli tur operatörleriyle birlikte İstanbul’da bir workshop düzenleyeceğiz. Bunu 2012-2013 planımıza aldık. Buradaki amacımız Marmaris’teki küçük ölçekli işletmecileri İstanbul’daki büyük tur operatörleriyle tanıştırıp işletmelerini pazarlayabilmelerini sağlamak” dedi.


Editör: TE Bilişim