En az 3 ülkede faaliyet gösteren, minimum 1.000 çalışanı genel merkezinden farklı bir ülkede çalışan şirketlerin dahil edildiği araştırmada; güvenilirlik, saygı, hakkaniyet, gurur ve takım ruhundan oluşan boyutlar analiz edildi. 

Birinci Salesforce, ikinci The Adecco Group, üçüncü Workday oldu

Listenin ilk sırasında 4.947 çalışanı bulunan Salesforce yer aldı. İkinci sırada 19.521 çalışan sayısıyla The Adecco Group gelirken, üçüncü sıraya 1.570 çalışana sahip Workday yerleşti. AbbVie dördüncü, Cisco beşinci, Mars altıncı oldu. Admiral Group'un yedinci olduğu listede, American Express sekizinci, Sas Institute dokuzuncu, Hilton ise onuncu oldu. 

Bilgi teknolojileri ve finansal hizmetler sektörleri ön planda

Türkiye’nin en iyi 2 işvereni listede

Geçtiğimiz Mayıs ayında açıklanan Türkiye’nin En İyi İşverenleri listesinde yer alan Türkiye’nin en iyi işverenleri arasında 250-500 çalışan sayısı kategorisinin birincisi olan AbbVie, 2.000 üzeri çalışan sayısı kategorisinin ikincisi Hilton Avrupa’nın en iyi çok uluslu şirketleri arasına girmeyi başardı.

Takım ruhu %84 ile ön planda

Avrupa bölgesinde faaliyet gösteren çok uluslu şirketlerin analizlerinde en yüksek Great Place to Work boyutu, yüzde 84 ile takım ruhu oldu. Bu boyutu %82 ile gurur izledi. Çalışanların yüzde 79’u ise yöneticilerin kendilerine güvendiğini, yine aynı oranda da saygı duyduklarını ifade ettiler. Araştırma doğrultusunda çalışanların %78'i ise iş yerlerinde kendilerine adil davranıldığını, yeteneklerinin yöneticiler tarafından hakkaniyet doğrultusunda değerlendirildiğini düşünüyor.

Ekonomik hedeflerle çalışanların mutluluğu doğru orantılı

Avrupa’daki şirketlerin analiz sonuçlarında ortaya çıkan en önemli bulgunun takım ruhu ve gurur olduğunu belirten Great Place to Work Türkiye Genel Müdürü Eyüp Toprak şunları söyledi: “Dünya çapında yaptığımız araştırımalar Takım ruhunun bir şirketin başarısında ne kadar önemli olduğunu yaptığımız araştırmada görmekteyiz. Yöneticilerin çalışanlarla doğru iletişim kurması, onlara değer vermeleri, yeteneklerini fark edip ortak bir amaca çalışanları yönlendirmeleri şirketlerin başarısı açısından çok önemli. Bu durum, çalışanların da çalıştıkları kurumdan dolayı gurur duymasını sağlıyor. Yaptığımız tüm analizlerde çalışan merkezli, takım ruhunu, güveni ön plana çıkaran şirketlerin ekonomik açıdan performanslarını daha ileri bir noktaya taşıdıklarını görüyoruz.”

Great PlacetoWork hakkında:

Great Place To Work Enstitüsü, kurum kültürü konusunda uzmanlaşmış, 5 kıtada ve 60’tan fazla ülkedeki ofisiyle sektör ayrımı olmadan tüm ölçeklerdeki şirketlere harika iş yerlerini inşa etmeleri, geliştirmeleri konusunda destek veren bir araştırma ve danışmanlık kurumudur. Great Place to Work, 30 yılı aşkın süredir dünya çapındaki en iyi işverenleri belirlemekte ve sonuçlarını kamuoyu ile paylaşmaktadır. En İyi İşverenler listeleri, işveren markasının duyurulması ve güçlendirilmesi için şirketler tarafından tercih edilen ve kabul görmüş bir araştırmadır. Enstitü’nün her yıl 7 bini aşkın şirket ve 16 milyondan fazla çalışanı dahil ettiği analizleri, kurum kültürü alanında dünyada gerçekleştirilen en geniş çaplı araştırma olma özelliğini taşımaktadır.

2023’te Kredi Borçlanmaları Yüzde 54 Arttı 2023’te Kredi Borçlanmaları Yüzde 54 Arttı
Editör: TE Bilişim