Merkez Bankası Politika Faizini 250 Baz Puan Artırdı Merkez Bankası Politika Faizini 250 Baz Puan Artırdı
Türkiye’nin 500 büyük sanayi kuruluşu çalışmasında, İzmir Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ) üyesi dört firma bu yılda listede yerini korurken, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO)’nun açıkladığı Ege’nin en büyük 100 firması arasında da 11 KOSBİ üyesi firma yer aldı. 

İstanbul Sanayi Odası (İSO)'nun açıkladığı 500 büyük sanayi kuruluşu arasında 60 Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) üyesi şirket yer aldı. Merkezi İstanbul, Ankara ya da başka şehirlerde olmasına rağmen üretimleri İzmir’de olan firmaların esas alındığı EBSO listesindeki sonuçlara göre, 2015 yılı 500 büyük sanayi kuruluşunun yüzde 12’sini EBSO üyesi firmalar oluşturdu.

EBSO’nun ilk 100 listesine giren firmalardan 43’ü aynı zamanda İSO 500 büyük listesine girme başarısı gösterdi. İSO tarafından açıklanan 500 büyük sanayi kuruluşu arasından dört KOSBİ üyesi işletme yerini korudu. Listede Pınar Et 176, Akdeniz Kimya 257, Kansai Altan Boya 280 ve

Ege Seramik 369. sırada yer aldı.
Ege Bölgesi ve Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşları sıralamalarında KOSBİ firmalarının yer almasından büyük gurur duyduklarını dile getiren KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk, bölge firmalarının uluslararası rekabet şartlarına ayak uydurması için çalıştıklarını söyledi. KOSBİ olarak sanayicilerin ihtiyaç duyduğu hizmetleri en hızlı şekilde yerine getirmeye çalıştıklarını belirten Porsuk, “Bu başarı hepimizi gururlandırıyor. Önümüzdeki yıllarda da daha fazla KOSBİ üyesi firmayı listelerde görme mutluluğu yaşayacağız” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim