“Ticari kredi kartı limitlerimizin kullanımına engel olmayın” “Ticari kredi kartı limitlerimizin kullanımına engel olmayın”
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), tarafından açıklanan rakamlara göre ekonomi 2017 yılında yüzde 7,4 büyüdü. Kişi başı milli gelir ise 10 bin 597 dolar oldu.Konuya ilişkin  bir açıklama yapan Kemalpaşa Sanayici ve İşadamları Derneği (KESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Yöndem, büyüme verilerini değerlendirdi. 
 
 
TÜRKİYE KREDİ DERECELENDİRME KURULUŞLARININ
OLUMSUZ ÖNGÖRÜLERİNİ ÇÖPE ATTI
İZTO Başkan adayı Zeki Yöndem, "Dünya ekonomisinde devam eden finansal belirsizlikler ile küresel ve bölgesel ölçekte faaliyet ortamını zorlaştıran tüm gelişmelere rağmen, Türkiye ekonomisinin yakaladığı bu büyüme performansının hepimiz için gurur verici olduğunu belirterek, "Türkiye %7,4 büyüme ile dünya ekonomisinin %85’ini oluşturan G-20’de lider ülke oldu. Anı zamanda bu rakam ile dünyadaki en yüksek büyüme performansına sahip bir ülke olduk. Kredi derecelendirme kuruluşlarının ülkemize ilişkin bütün olumsuz öngörü ve değerlendirmelerini bir kez daha çöpe atan bu gelişme bizleri son derece sevindirmiştir"  şeklinde konuştu.
 
 
YERLİ ÜRÜN KULLANIMI ÖZENDİRİLMELİ
Büyüme rakamlarının kalıcı olması için ithal yerine yerli ürün kullanımının özendirilmesinin gereğinin altını çizen İZTO Başkan adayı Zeki Yöndem, Bu hem büyüme rakamlarına hem de Arge ve markalaşma gibi üretici ve yatırımcıya büyük katkı sağlayacaktır. Sonuçta yerli ürün kullanımı yatırım, üretim ve istihdam demektir. Buda Türkiye'nin rekor büyüme performansını kalıcı kılacaktır" görüşünü savundu. 
 
 
REEL KESİME DESTEK DEVAM ETMELİ
Devletin kamu harcamalarını keserek reel sektöre kaynak aktardığını, vergi indirimlerinin yanı sıra istihdama ve üretime yönelik teşviklerle reel sektöre büyük destek verdiğini, özel sektöründe istikrar ve güven ortamında aldığı destekleri üretime ve ihracata yönlendirdiğini kaydeden İZTO Başkan adayı Zeki Yöndem, "Alınan bu desteklerin üretim ve yatırıma yansıması ile ekonomide özlenen büyüme rakamlarına ulaşıldığını vurgulayarak, Sonuçta bu faydalı adımlar özel sektörün de kamunun da yüzünü güldürdü. Türkiye üretiyor, ticaretini artırıyor ve büyüyor. Reel kesime yönelik desteklerin sürmesi ekonomik istikrar için büyük öneme sahiptir. Son dönemde ekonomide alınan faaliyet ortamını destekleyici önlemlerinde ne kadar yerinde olduğunu gösteriyor" dedi.
 
 
TÜRKİYE EKONOMİSİ HER TÜRLÜ
DAYANLILIK TESTİDEN GEÇTİ
Rakamların iş dünyasına moral verdiğini vurgulayan Zeki Yöndem, yakın coğrafyamızda yaşanan tüm olağanüstü gelişmelere rağmen, yakalanan yüzde 7,4'lük  büyüme rakamı, Türkiye ekonomisinin ne kadar dayanıklı ve güçlü olduğunun en önemli göstergesi.  Türkiye ekonomisi her türlü dayanıklılık testinden başarıyla geçti. Ekonomi ve istikrara olan inancımızla, yatırımlarımızı hız kesmeden sürdürecek, daha nice rekorlar için elimizi taşın altına koymaya devam edeceğiz" açıklamasını yaptı.
 
 
BÜYÜME PERFORMANSI BİZİ UMUTLANDIRDI
Büyüme performansı bizi umutlandırdı. Geleceğe umutlu bakmamamız içinde hiçbir sebep yok diyen Zeki Yöndem, "Türkiye'nin 2018 yılı içinde de dünyanın en hızlı büyüyen ülkeleri arasında yer alacağını öngörüyoruz. Türkiye ekonomisinin, küresel anlamda hak ettiği seviyeye gelmesi için yatırımlarımızı hız kesmeden sürdüreceğiz" diye konuştu.
 
Editör: TE Bilişim