VakıfBank’tan ticari riskleri sıfırlayan hizmet: Ticari Alacak SigortasıVakıfBank, “Ticari Alacak Sigortası” ürününü hizmete sundu. Banka, Coface Sigorta’yla imzalanan anlaşma kapsamında kurumsal, ticari ve KOBİ segmentli müşterilerine “Ticari Alacak Sigortası” acentelik hizmeti vermeye başladı.

Gayrimenkulde Üretim Düştü Talep Arttı Gayrimenkulde Üretim Düştü Talep Arttı

Müşteri ihtiyaçlarına etkin çözümler sunan VakıfBank, yeni bir hizmeti daha uygulamaya aldı. VakıfBank, kurumsal, ticari ve KOBİ segmentli müşterilerinin yurt içi ve yurt dışında 180 güne kadar banka teminatı dışında kalan alacaklarına, ticari ve politik risklere karşı güvence sağlayan “Ticari Alacak Sigortası” ürünü için Coface Sigorta A.Ş. ile sözleşme imzaladı.

VakıfBank Genel Müdür Yardımcısı Yakup Şimşek, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu şekilde konuştu: “VakıfBank olarak müşterilerimiz için bir yandan kendi ürün ve hizmetlerimizi geliştirirken diğer yandan da kıymetli iş birliklerine imza atıyoruz. Ticari Alacak Sigortası hizmetiyle kurumsal, ticari ve KOBİ segmentli müşterilerimizin yanındaki güç olmaya devam edeceğiz. Ticari Alacak Sigortasında, alıcı adına satıcıya sağladığı teminata rağmen alıcının herhangi bir komisyon ödemesi, maddi teminat vermesi, imza atması söz konusu olmuyor. Firmalar, sigorta kapsamındaki sorunlu alacaklar için tahsilat, hukuki işlemler ve masrafları sigorta şirketine devrediyor.”

Ticari Alacak Sigortası nedir?

Ticari bir alacağın ödenmemesi durumunda ortaya çıkabilecek kayıpları tazmin eden alacak sigortasının nihai amacı, ticari faaliyetleri büyük ölçekli kayıplardan korumak ve firmaların gerek yurt içi gerekse yurt dışı cirolarına, en önemlisi kârlılıklarına katkı sağlamaktır. Ayrıca Ticari Alacak Sigortası poliçelerinin kredi teminatı sayılması konusunda yapılan yasal çalışmalar sonuçlandığında, şirketlerin alacaklarını garanti altına almanın yanında finansman sağlamaları konusunda da belirleyici bir faktör haline gelebileceği öngörülmektedir.

VakıfBank hakkında

Vakıf kaynaklarını ekonomik kalkınmanın gereksinimleri doğrultusunda en verimli şekilde değerlendirmek amacıyla 1954 yılında kurulan VakıfBank, bugün 81 ilde 947 şube ve 16 binin üzerinde çalışanıyla hizmet vermektedir. VakıfBank, vakıf kültüründen aldığı güçle, kendisine emanet edilen varlık ve değerleri etkin ve verimli şekilde yöneterek çağdaş bankacılık yöntemleri ve uygulamalarıyla Türkiye’nin ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmaktadır. Temel bankacılık ürün ve hizmetlerine ek olarak yatırım bankacılığı ve sermaye piyasası faaliyetlerinde de bulunan VakıfBank, iç ve dış ticaretin finansmanında öncü bir rol üstlenmektedir. Türkiye’nin gelişiminde ve milletin refah düzeyinin artırılmasında büyük önem taşıyan mega projelere de finansman desteği sağlamaktadır. Türkiye dışında ABD New York ve Irak Erbil şubelerine ek olarak Bahreyn’de kıyı bankacılığı şubesi olan VakıfBank’ın ayrıca Avusturya’da VakıfBank International AG adında iştirak bankası bulunmaktadır.

Editör: TE Bilişim