“Ticari kredi kartı limitlerimizin kullanımına engel olmayın” “Ticari kredi kartı limitlerimizin kullanımına engel olmayın”
Bursa Kent Konseyi tarafından düzenlenen 'Bursa yerli otomobile hazır mı?' konulu panelde konuşan Taşıt Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Yönetim Kurulu Üyesi Neslihan Küçükoğlu, Türkiye'de 2011 yılında 1 milyon 260 bin araç üretildiğini ifade ederek, ihracat rakamının 20,4 milyar dolar olduğunu söyledi. Küçükoğlu, Mercedes'in 130 milyonluk avroluk yatırımının büyük bölümünü bu yıl yapacağını, Hyundai'nin de kapasite artırımına gitmeyi hedeflediğini kaydetti. Birçok yan sanayi markasının da Türkiye'ye
ilgi duyduğunu söyleyen Küçükoğlu, "Yerli otomobil konusunda Türkiye'de böyle bir ana ve yan sanayi gücü var" diye konuştu.
BTÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen ise, en mühim işin marka oluşturmak olduğunu ifade ederek, "Önemli olan marka üretebilir miyiz? Bunun şartları da bellidir. Ekonomik ölçeklerde üretip ve satabilmemiz lazım. Sattığınız ülkelerde sizin arabanıza baktığınızda böyle bir imaj yapabilecek misiniz? Arabanızı marka haline getirecek güçlü imajlar oluşturmanız gerek. Türkiye eğer bunu ana sanayi üzerinde yapmaya çalışırsa kaygılar azalır. 50 yıl önce yapsaydık bugün 1 trilyon dolarlık ihracatımız olacaktı.
Otomotiv sektörü tetikçidir. Her yeri ivmelendirir. Otomotiv sanayii bize elektronik sanayiini de kazandıracaktır" dedi.
Editör: TE Bilişim