Evet tabiiki de şampiyonlar ligi maçından bahsediyorum. Milli takımın durumu ortada zaten. Lig maçları evlere şenlik. Ne taraftar gidiyor ne futbolun tadı var. Derbi maçlarda zevk kalmamış.

Kusura bakmayın ama çok karamsar değilim yani futbol bitmiş. Hani bir video vardı. Oktay Derelioğlu Eto’onun Fenerbahçe’ye transfer olduğunu söyleyerek ‘’eto’o bitmiş’’ kelimesini sürekli tekrarlaması gibi

Türkiye’de ‘’futbol bitmiş’’ kardeşim. Milli takımımız bir zamanların averaj takımları karşısında varlık gösteremezken, Şampiyonlar liginde Galatasaray 3 maçta sadece 1 puan alabilirken Lig de oynanan futbol ortada iken ne söylenebilir ki.

50 tane tv kanalında 100’ün üstünde yorumcu sabahlara kadar konuşuyor yorum yapıyor. Tartışıyor onu oraya bunu şuraya koyuyor.  Tartışıyor bağırıyor çağırıyor eleştiriyor, pozisyonları izliyor izliyor ve anlatıyorlar. Ya bi Allah’ın kulu çıkıp ta demiyor ki haci siz ne anlatıyorsunuz. Biz başka maçları mı izliyoruz. Ne futbol var ve zevk.

Şike süreci ile başlayan futbolda itibarsızlaştırma, taraftarı bıktırıp olayları sahanın dışına taşıma, siyaseti sporun içine sokma, Federasyon başkanının kulübünü batırarak  ve ödül olarak federasyonun başına geçmesi, Uefa’nın kulüplerimize ceza yağdırması ve son olarak pasolig.

Biraz kısa oldu ama işte içinde bulunduğumuz durum. Milli takım perişan, kulüpler ligde perişan, Avrupa kupalarında izlemekten zevk aldığımız Galatasaray şampiyonlar liginde perişan…

Bir ülkede kulüp başkanı ‘’ Hoca kimdir bu takımı ben ve futbolcular şampiyon yaptı diyerek hocayı kovuyorsa, Bir başkan soyunma odasına iniyor şu oyuncuyu çıkar bunu koy diyor, hoca yapmayınca sen anlamazsın deyip görevine son verirse ve haftaya takımın başına ben çıkacağım diyorsa,  bir başkan takımı 2 yıl üst üste şampiyon yapan ve şampiyonlar liginde çeyrek finale çıkartan hoca için eleman o diye bahsedebiliyorsa,  futbolcu hastanede doktor dövüp kurşun yağdırırsa, milli futbolcu barda vurulursa, takım arkadaşları birbirlerinin gözünü şişirirse, her derbiden sonra 1 kişi yada birkaç kişi ölürse ve onlarca insan yaralanırsa…

Ne beklersin bu futboldan. Kim izler bu maçları artık. Bir yere kadar arkadaş herkesin tahammülü bir yere kadar. İşte bu akşam oturduk şampiyonlar ligi maçını izledik.  İnanın utandım ya adamlar gezerek 4 attılar. 4 tanede kaçırdılar. Bir bizim ortalara bakıyorum bir onların ortalarına, bir bizim paslaşmalara bakıyorum bir de onların paslaşmalarına, bize sorarsan bizim takımlar yıldız dolu. Ama Avrupa takımlarına bakıyorum kimse yıldız değil sadece işlerini yapan işçi gibiler.

Nasıl kurtulur bu futbol bilmiyorum ama bundan daha kötü olacağını biliyorum. Onun için herkes elini taşın altına koysun ve iyice düşünsün. Üzerine görev düşen kim varsa çıksın ortaya renkleri bir kenara bıraksın ve çözüm için çalışsın. Belki o zaman kurtarırız bu futbolu.