İş adamı Halil Durmaz'ın 1991 yılında kurmuş olduğu Balkan Süt ve Süt Ürünleri, bugün İzmir’in Torbalı ilçesinde yer alan 20 bin metrekarelik kapalı alanda süt ve süt ürünleri imal ediyor. İzmir çevresinde faaliyet gösteren üretim çiftlikleri ile çiftçilerden toplanan günlük 400 ton süt, sofralarımıza süt, yoğurt, ayran, tereyağı, kaymak ve peynir çeşitleri olarak geri dönüyor.

Şirketin ikinci kuşağı olan Berkay Durmaz, senelerdir Balkan markası olarak tüketiciyle buluşan üretimlerine, Balkan Çiftlik adıyla yeni bir marka kazandırdı. Aylık 15 bin ton, senelik 180 bin ton süt işleme kapasiteli tesisten çıkan ‘’Balkan Çiftlik’’ markası, Balkan ürünlerinden ayrı olarak farklı etiket ve ambalaj tasarımıyla dikkatleri çekiyor.

Türkiye’nin En Büyük Kadın Girişimcilik Yarışmasında Ödüller Sahiplerini Buldu Türkiye’nin En Büyük Kadın Girişimcilik Yarışmasında Ödüller Sahiplerini Buldu

Balkan Süt ve Süt Ürünleri yönetim kurulu üyesi Berkay Durmaz, Balkan Çiftlik Süt ürün gamı için, İtalya’da özel olarak ürettirip Türkiye’ye getirdikleri yeni karton kutu ambalajın, Türkiye’de bir ilk olduğunu söyledi.

İşletme olarak hijyeni ön planda tutan ve üretim esaslarında olmazsa olmazların arasına koyduklarını belirten Berkay Durmaz, ‘’Balkan Çiftlik” markası için özel olarak tasarlanan, karton süt kutusu ambalajı tüketiciye çeşitli kolaylıklar ve ürünü alırken gönül rahatlığı sağlıyor. Kutu üzerinde ki şeffaf pencereli kısımlar kutu içerisinde ki sütü kolaylıkla görmenizi sağlıyor. Ayrıca üzerinde ki ölçek ile harici bir ölçü aracı kullanmadan, kolaylıkla sütünüzü kullanmanız gereken ölçekte akıtabilirsiniz. Bu ambalaj Türkiye’de bir ilk olarak “Balkan Çiftlik” markası tarafından uygulandı’’ dedi.

Günlük 500 ton senelik 180 bin ton süt işleme kapasitesiyle Türkiye’de pazarın yaklaşık %30 una hitap eden Balkan şirketinin on milyon lira yatırım ile Balkan Çiftlik markasını sektöre kazandırdığını vurgulayan Berkay Durmaz, tesise yeni kazandırdıkları üretim alanı ve yeni yatırımlarla büyüyerek pazardaki paylarını arttırmayı hedeflediklerini söyledi. Günlük elde edilen ve çiftçiden toplanan doğal ve katkısız sütün üretim ve imalatta ki her aşamasını yakından titizlikle takip ettiklerini belirten Durmaz, ’’Çiftçi Ayşe teyze, Mustafa amca, Halil ağa, Ege’nin mevsimine göre taze otlarıyla beslenmiş Sarıkızın, Beneklinin, Aykızın sütünü sağdığı gibi her gün bize getirir. Bizde vitaminlerini kaybetmeden, zararlı mikroorganizmalardan ayırmak üzere tamamen kapalı sistem pastörize tesisimizde el değmeden pastörize edip paketleyerek sizlere sunarız. Hiçbir katkı maddesi içermeyen doğal pastörize sütümüzü kaynatmadan içebilir, evinizde yoğurt yapmak için kullanabilirsiniz’’ dedi.

Editör: TE Bilişim