Kurban Bayramı’na sayılı günler kala hafta sonuyla birleşen dokuz günlük tatili fırsat bilen n11.com kullanıcıları otomobil lastiklerini yeniledi. Seyahat hazırlıklarını online yapan kullanıcılar Ağustos’un ilk haftalarında 5 bin beş yüz adede yakın oto lastiği aldı. n11.com’un Kurban Bayramı öncesi gerçekleştirdiği analize göre, beyaz eşya satışlarında yüzde 64, derin dondurucuda yüzde 51, buzdolabında ise yüzde 59 artış gözlendi.

E-ticaret platformu n11.com, yaklaşan Kurban Bayramı’nın online alışveriş grafiğini açıkladı. Veriler Kurban Bayramı’nın dokuz günlük uzun bir tatile dönüşmesinin online alışveriş kullanıcılarına bir seyahat fırsatı sunduğunu ortaya koyarken, n11.com’dan son 11 günde yapılan oto lastiği satışlarında yüzde 61 artış gözlendi. Oto lastiğin yanı sıra satışında dikkat çeken artış gözlenen diğer ürünler yüzde 64’le beyaz eşya setleri, yüzde 51’le Kurban Bayramı’nın vazgeçilmezi derin dondurucular ve yüzde 59 artışla buzdolabı oldu.

Bayram öncesi kadınlar oyuncağa, erkekler sağlık ve medikal ürünlere ragbet gösterdi

Kadın ve erkeklerin Kurban Bayramı öncesi online alışveriş alışkanlıklarını ortaya koyan n11.com verilerine göre, kadınlar en çok çocuk oyuncakları, kitap, saç bakım şekillendirme ürünleri satın alırken, erkekler sağlık ve medikal ürünlere ilgi gösterdi. Onu kitap, fitness ve kondisyon ürünleri ve cep telefonu kılıfı izledi.

İstanbul bayram alışverişinde birinci

142 bin sipariş adedi ile İstanbul, Kurban Bayramı online alışverişte birinci sıraya yerleşirken, onu Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya takip etti.

Yaza Girmeden Önce Bölgesel Fazlalıklardan Kurtulun Yaza Girmeden Önce Bölgesel Fazlalıklardan Kurtulun
Editör: TE Bilişim