Tv’leri izliyorum ,internet sitelerinde geziniyorum.

Yani bu işlerden anlamasak her aday seçime kazanacağına inanmış gibi konuşuyor. 24 hazirana geliyoruz. Birkaç gün kaldı,pazar gecesi ( Hatta akşam saat 20,de sonuçlar netleşecek) takkeler düşüp kel görünecek. Bu seçimde ilk defa anket firmaları rakam vermekten kaçınıyorlar.sadece yorum yapmakla yetiniyorlar. Öyle ya son yirmi yılda bizim anket firmaları çok çuvalladılar,ama epeyce pişkinler.her akşam tv ‘lerde yanılan sanki  kendileri değilmiş gibi bilgiç bilgiç konuşuyorlar.

Doğrusu partilerin gönüldaşlarına biraz da acıyorum . liderlerine ve kendi medyalarına o kadar inanıyorlar ki . Heyecanlılar. umutlular hatta  kazanacaklarına  kesin olarak inanmışlar. Seçim gecesi ise sadece bir partinin taraftarları seviniyor.Diğerleri hayal kırıklığına uğruyor ve derin bir üzüntüyle travma geçiriyorlar. Son on altı yıldır Akparti taraftarları her seçimde sevinen taraf oldu. Chp’ liler ve diğer parti taraftarları üzülen taraf oldu.  Yahu bir defada her seçimde sizi gaza getiren liderlere, medyanıza ve anket firmalarınıza seçim sonrası hesap sormak ve bizi niye yanılttınız sizin yüzünüzden hayatımız karardı ,yaşamdan zevk alamaz hale geldik demezler ki ?

Ramazan ayında mutlaka ziyaret edilmesi gereken şehirler Ramazan ayında mutlaka ziyaret edilmesi gereken şehirler

Şimdi görünen o ki aynı durum tekrar edecek . Geleceği ve hayırlısını ALLAH cc bilir ama zannı galip ( ekseri kanaat) Tayyip Erdoğanın ilk turda seçileceği ve Cumhur ittifakının HDP barajı geçse de geçmese de 300 milletvekilini rahat geçeği yönünde  Herkes şimdiden bu sonuca göre kendini alıştırsa iyi olur . sonra her seçimde olduğu gibi üzülmesin. Asıl merakım izmir de ne olur? Sürpriz beklemiyorum. geçen seçimlerin benzeri sonuçlara hazır olmak gerek.

 Cumhur ittifakı izmir de % 40 ı geçebilir mi ? geçerse ortak adayla yerel seçimlerde CHP yi yenebilirler mi ? Bence bu da sürpriz olur.  Risk olduğunu bilerek sizlerle kendi TAHMİNLERİMİ paylaşıyorum. önce İzmir için ; CHP  liderliğindeki millet ittifakı % 57-60 Akparti liderliğindeki cumhur ittifakı %34-36 Diğerleri % 4-9  (Bu oranların hem Parlamento için hemde CB seçimleri için benzerlik taşıyacağını düşünüyorum)  Bakalım bende bu sonuçları şimdiden yazmakla kendimi sınamış olacağım.

Yazıp yazmamakta çok tereddüt etmeme rağmen Türkiye geneli içinde tahminimi yazacağım.  

parlamento seçimleri için ;

Cumhur ittifakı % 46-49

Millet ittifakı     %30-33

Hdp                 % 8-11

CB seçimleri için ;

R.Tayyip ERDOĞAN  % 51-54

Muharrem İNCE  ……%31-34

Meral AKŞENER …:  % 5- 9

Selahattin DEMİRTAŞ %7-9

Haydi şimdi sizde tahminlerinizi yazın . seçim sonrası “bak ben bildim”deme keyfini mi yaşayacaksınız yoksa gerçekten üzülenlerden mi olacaksınız . Ben de ne tarafta kalacağımı merak etmiyor değilim. Şimdi de bir fıkra geldi aklıma o nu da anlatayım.  Şu meşhur Erzurum  Hasankale’ li  Teo pehlivan ı bilirsiniz ( tao diye de bilinir) atıp tutmasıyla ünlüdür. Hatta bazen endazesiz atar. “Teo pehlivan bir gün  arkadaşlarıyla kahvede oturuyormuş, yine gaza gelmiş başlamış anlatmaya,  güya askerliğini Atatürk ün yaveri olarak yapmış  Birgün Atatürk, ingiliz başbakanı Churchill’ le tavla oynuyormuş. Ha bire ütülüyormuş ;ege adaları , Hatay,kerkük ,musul tek tek gidiyormuş .

Kaybettikçe de hırslanıyormuş  o kadar hırslanmış ki en sonunda Atatürk zarlar elinde ve  masaya bağırarak son kozunu haykırmış ve  ;  TÜRKİYEE   demiş, Teo pehlivan telaşla ve hışımla  kalkmış ve Atatürk ün kolunu tutmuş ; Ne yapirsen paşam , Ne edirsen,  Erzuruuum,   Hasankalaa,     bizim evlerrr.” Bu bizim Teo pehlivan fıkrası . Gerçekte Atatürk ingilizleri her yerde alt etmiş .  konu TÜRKİYE  konu VATAN     inşallah ülkemiz için hayırlısı olacak. Bilerek hainlik yapan az bir kesim hariç ben her partiye gönül vermiş kitlelerin   yüreği vatan sevgisiyle dolu  olduğuna inanıyorum. Yeterki sevgimizi,saygımızı ve hoşgörümüzü kaybetmeyelim . Gerçi hainimizde az değil ya !

İbrahim DERİCİ [email protected]

OKU, YORUMLA ve PAYLAŞ ==> http://www.izmirhaberajansi.com/dogrular-hep-kazanir-makale,163.html

Editör: TE Bilişim