Edinilen bilgiye göre; KOM ekipleri, Balıkesir'in Edremit ilçe merkezli olarak başlattığı soruşturmada, Edremit körfezi ile Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Antalya, Kocaeli, Edirne, Çanakkale, Diyarbakır, Şanlıurfa illerinde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyonda aralarında belediye çalışanı, polis ve askeri personelin bulunduğu 80 kişi gözaltına alındı. Gözaltıların devam ettiği, yakalanan şüphelilerin sorgulanmak üzere Balıkesir'in Edremit ilçesine götürüldüğü bildirildi.

Edremit Körfezinde A.K. isimli şahsın elebaşı olduğu belirtilen organize suç örgütünün, zorla çek-senet tahsilatı, adam yaralama, tehdit, şantaj ve benzeri suçları işlediği; olayla ilgili çok sayıda mağdurun bulunduğu kaydedildi. İllerdeki operasyonlarda; onlarca adet ruhsatsız tabanca, tüfek, mermi ve fişek ile zorla imzalatılan çek ve senetler, bol miktarda suç unsurunun ele geçirildiği bildirildi.

Diğer illerde yakalanan şüphelilerin Balıkesir'e getirildikleri, Edremit Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında şüphelilerin sorgulanmalarıyla ilgili ek gözaltı süresi verildiği bildirildi. "Kıskaç" isimli suç örgütü operasyonunda şüpheli sıfatıyla alınan 80 kişiden yaklaşık 30'unun gözaltında tutulup sorgularının ardından Edremit Cumhuriyet Başsavcılığına teslim edilecekleri öğrenildi.

Türkiye’nin En Büyük Kadın Girişimcilik Yarışmasında Ödüller Sahiplerini Buldu Türkiye’nin En Büyük Kadın Girişimcilik Yarışmasında Ödüller Sahiplerini Buldu

Editör: TE Bilişim