Yaza Girmeden Önce Bölgesel Fazlalıklardan Kurtulun Yaza Girmeden Önce Bölgesel Fazlalıklardan Kurtulun
  Son iki yıldır düzenlenmeyen ancak bu yıl tekrar başlayan çalıştaya 40 öğrenci katılacak. Öğrencilere yüksekokulun rektör yardımcısı Prof. Dr. Suphi Saatçi de eşlik edecek. Yaklaşık 20 gün devam edecek yaz çalıştayı etkinlikleri kapsamında öğrenciler Birgi sokaklarında kendi dallarına göre çalışmalar gerçekleştirecek. Yaz okulunun, tarihi beldeye hareketlilik getirmesi bekleniyor.
Birgi Belediye Başkanı Cumhur Şener, "Beldemizde 20 gün boyunca devam edecek çalışmalarda öğrencilerimiz kendi alanlarında halkımızın da katılımıyla güzel çalışmalar yapacak. Daha önce de beldemizin tarihi dokusunun korunması için çalışmalar gerçekleştiren, resim, heykel gibi dallarda beldemize güzel eserler bırakan öğrencilerimizi bu yıl da beldemizde ağırlayacak olmaktan dolayı mutluyuz" diye konuştu. 
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güzin Konuk da, "Kimlikli mekanlar öğrencilerimizin alanlarında gelişimi adına çok önemli. Burada yerel yönetimimizin sürdürdüğü çalışmaları da takdirle takip ediyoruz. Rektörümüz Sayın Yalçın Karayağız da bu konuya olumlu bakıyor. Bu yaz üniversitemizin de desteğiyle daha güzel çalışmalar olmasını temenni ediyoruz” dedi. 

İzmir haber

Editör: TE Bilişim