Bu Cuma Vizyonda Yer Alacak  Filmler Belli Oldu Bu Cuma Vizyonda Yer Alacak Filmler Belli Oldu
  Şehit Uzman Çavuş Sönmez’in cenazesi, Antalya Hava Meydan Komutanlığı’ndan asker ve ailesi tarafından alınarak, saat 12.15 sıralarında Kepez Yeşiltepe Mahallesi Tevfik Fikret Caddesi’ndeki baba ocağına getirildi. Cenaze töreni öncesi evin etrafında toplanan 10 bine yakın Antalyalı devTürk bayrağı açtı ve hep bir ağızdan ’Mecliste PKK istemiyoruz’ sloganı attı.

Şehit Sönmez’in Türk bayrağına sarılı tabutuna dokunmak, son görevlerini yapmak için şehidin ailesi ve arkadaşları aracın etrafını sardı. Şehit Uzman Çavuş Sönmez’in kuzeni Malik Sönmez bu sırada fenalık geçirdi ve evin önünde hazır bekleyen ambulansta tedaviye alındı. Şehidin annesi Günay Sönmez, iki kadın astsubayın kolları arasında son kez oğlunun yanına geldi. Bir süre oğlunun tabutunu okşayan, öpen anne Sönmez, kendisine getirilen sandalyeye oturarak uzun süre oğlunun başında bekledi. Anne Sönmez acısını, Şehit Erdoğan Sönmez’in kız kardeşi Pınar Sönmez’e sarılarak paylaştı. Askerler ve sağlık personeli, tören boyunca anne Günay Sönmez’in yanından ayrılmadı.

DENİZ BAYKAL DA KATILDI

Baba ocağında son kez babası İlyas Sönmez’le vedalaşan Piyade Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez’in naaşı daha sonra omuzlara alınarak, evin yakınındaki Barınak Camii’ne getirildi. Şehit Uzman Çavuş Sönmez’in cenaze namazına Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Akaydın, Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, CHP milletvekilleri Gürkut Acar, Osman Kaptan ve Yıldıray Sapan ile AK Parti Antalya milletvekilleri Menderes Türel ve Hüseyin Samani başta olmak üzere çok sayıda siyasi, kamu kurum ve kuruluşları yöneticileri ve binlerce vatandaş birlikte kıldı.

BABA, NÖBET TUTAN ASKERİN TERİNİ SİLDİ

Cami avlusunda anne Sönmez, kız kardeşi Derya Sönmez ve erkek kardeşi Yusuf Sönmez, tabuta son kez sarılarak ağladı. Baba Sönmez ise önce cebinden çıkardığı mendille şehidin tabutu başında nöbet tutan askerin terini sildi, ardından uzun uzun tabuta sarıldı, oğluyla vedalaştı. Bu sırada Deniz Baykal da elindeki mendille baba Sönmez’in terini sildi. Şehit babası Sönmez, oğlu toprağa verilmeden önce saf tutan milletvekillerine dönerek, BDP milletvekillerini kastedip "Ne olur meclisten bunları atın" dedi.

CAMİ ÇIKIŞI İZDİHAM

Şehit Erdoğan Sönmez’in cenazesinin Barınak Camii avlusundan çıkışı sırasında izdiham yaşandı. Bu izdihamdan şehidin babası İlyas Sönmez’i, Vali Altıparmak çıkardı. Vali Altıparmak, şehit babasının elini tutarak kalabalığın içinden çıktı, baba ve oğulu, cenaze nakil aracında buluşturdu. Şehidin cenazesi askeri törenle camiden alınırken, askeri bandonun marşı bitirmesiyle birlikte tekbir sesleri yükseldi. Tekbir sesleri eşliğinde Şehit Piyade Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez, defnedileceği Uncalı Mezarlığı’na götürüldü. Şehit Sönmez’in cenazesi, buradaki şehitlikte toprağa verildi.

Şehit Piyade Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez’in cenaze namazı sonrasında iki kişi, cenazeye gönderilen Başbakanlık çelenginin isimliğini yırttı. Üzerlerinde Türk bayrağı bulunan kişiler iktidar partisi milletvekillerine, "Şehidin kanı bu meclise haram olsun" diyerek tepki gösterdi. 

İzmir haberler

Editör: TE Bilişim