Ege Bölgesi'nin ihracatı Mart ayında hız kesti Ege Bölgesi'nin ihracatı Mart ayında hız kesti
Şehit haberleri nedeniyle eğlenceli aktivitelerin olmayacağı şenlikte daha çok kültürel faaliyetler yer alacak, şenliğin teması ise “Alsancak’ta Barış Var” olacak.
Konak Belediyesi ve Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği, Alsancak Şenliği’nin 15.’sini düzenliyor. Şenlik, 25 Mayıs Çarşamba günü başlayacak ve 26 Mayıs Perşembe günü sona erecek. Bu yıl şehit haberleri nedeniyle sadeleştirilmiş bir program hazırlanırken, kortej yürüyüşü iptal edildi. Şenlikte, eğlenceli aktivitelerin yerine, kültürel faaliyetler artırıldı. Şenliğin teması ise "Alsancak’ta Barış Var" olarak belirlendi.
25 MAYIS ÇARŞAMBA PROGRAMI
15. Alsancak Şenliği, 25 Mayıs Çarşamba günü 11.00’da Dominik Caddesi’nde düzenlenecek tenis gösterisi ile start verecek. Saat 12.00’da Haşmet Ulu Sokak’ta tavla turnuvası yapılacak. 13.00-17.00 saatleri arasında ise ÖSYM Parkı’nda "Barış" konulu duvar boyama ve interaktif çamur atölyesi etkinliği gerçekleştirilecek. Yine 13.00-17.00 saatleri arasında Can Yücel Sokak’ta “Söz Sende-Alsancak İçin Konuş” etkinliği düzenlenecek. Saat 15.00’da Ali Çetinkaya Bulvarı’nda “Alsancak’ta Yaşamak” söyleşisinde anneanne, babaanne ve dedeler Alsancak hikayelerini anlatacak. Gazoz ve leblebi ikramı eşliğinde Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Dilek Olcay, Teodora Hacudi, Ulvi Puğ, Nesim Bencoya ve Sancar Maruflu konuşma yapacak. Saat 18.30’da Muzaffer İzgü Sokak’ta bulunan Sardunya Bar’da ise doğaçlama bar tiyatrosu gerçekleştirilecek. Mehmet Duran, Fırat Durgun, Cem Arkon, Zeynep Aldemir, Burcu Yazıcı ve Can Dalgıç’tan oluşan oyuncular, “Doğaçlama Kumpanyası”nı tiyatroseverlerin beğenisine sunacak. Saatler 20.30’u gösterdiğinde, Ali Çetinkaya Bulvarı’nda Positive Live Projeckt Pop Orkestrası konser verecek.
26 MAYIS PERŞEMBE PROGRAMI
26 Mayıs Perşembe günü ise 13.00-18.00 saatleri arasında Meksika Sokak Nar Cafe’de "8. Ege Mutfağı Lezzetleri Alsancak’ta Buluşuyor” adıyla yemek yarışması yapılacak. 15.00’da 60’lar ve 70’ler dönemi şarkıları DJ eşliğinde dinletilcek, 17.00’da keman dinletisi gerçekleştirilecek. Saat 17.30’da ise ödül töreni ile birlikte kapanış yapılacak.
"UMUDUN VAR OLDUĞUNU GÖSTERMELİYİZ"
Şenlik öncesi Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Dilek Olcay ile birlikte açıklama yapan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Alsancak Şenliği’nin İzmir’e ve Türkiye’ye nefes aldırmak için var olduğunu belirterek, “Her gün yüreğimiz dağlanıyor. Her gün şehit haberleri ile uyanıyoruz ama bu umutsuzluk karşısında bir umudun var olduğunu göstermeliyiz. Bu umut demokrasi umudu. İzmir’in demokrasi umudunun her yere yayılmasını istiyoruz. Acımız var, yüreklerimiz kanıyor ama buna rağmen bu kadim şehrin binlerce yıl biriktirdiği uygarlıkları, kültürleri unutmamak, yaşatmak için Alsancak’tan bir ses veriyoruz. Gelin birlikte tavla oynayalım, birlikte yemeklerimizi tadalım, kentin zenginliklerini görelim” dedi.
"BU SENE EĞLENCE YOK"
Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Dilek Olcay ise, “Yıllardan beri devam eden, ‘devam eder mi?’ dediğimiz şenlik, 15. yaşını kutluyor. Her sene büyüye büyüye gidiyoruz fakat bu sene şehitlerimizden dolayı içimiz kan ağlıyor. Sokak şenliklerimizi azalttık. Daha çok kültürel faaliyetler gerçekleştireceğiz. Bu sene eğlence yok ama birlikte olmayı arzu ediyoruz” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim