Türkiye’nin En Büyük Kadın Girişimcilik Yarışmasında Ödüller Sahiplerini Buldu Türkiye’nin En Büyük Kadın Girişimcilik Yarışmasında Ödüller Sahiplerini Buldu
Yolcular son anda indiği otobüsten sıçrayan alevler nedeniyle yol kenarındaki ağaçlık alanda yangın çıktı.

Edinilen bilgiye göre, İstanbul'dan Muş'a gitmekte olan ve sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 06 DL 5535 plakalı yolcu otobüsünden duman çıktığını fark eden yolcular, durumu sürücüye haber verdi. Sürücünün emniyet şeridine çektiği otobüsün boşaltılmasının ardından alevler bir anda büyüdü. Yolcuların haber vermesi üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edilirken, yangında yaşanan patlamalar nedeniyle TEM otoyolunda trafik polis ekipleri tarafından geçici olarak durduruldu. Olay yerine gelen gelen itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangında alevler bir anda yol kenarındaki ağaçlık alana sıçradı. Ağaçların tutuşması nedeniyle bölgeye çevre ilçelerden itfaiye aracı takviyesi yapıldı.

Yanan otobüsten son anda inen 32 yolcu korku dolu gözlerle otobüsün yanmasını izlerken, yangın nedeniyle gökyüzünü siyah dumanlar kapladı. İtfaiyenin uzun süren müdahalesi sonrasında alevler kontrol altına alınırken, yolda kalan yolcular ise polis ekiplerince dinlenme tesislerine götürüldü. Tamamen yanarak hurdaya dönen otobüsün yolcuları daha sonra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden temin edilen otobüs ile İzmit Şehirler Arası Otobüs Terminali'ne götürüldüler. Yanan araçtan son anda inen yolcular, sürücünün araçtan dumanlar çıktığını öğrenmesi sonrasında aracı durdurduktan sonra kaçarak olay yerinden uzaklaştığını ve kendilerine yardımcı olmadığını iddia etti.

Yangında herhangi bir can kaybının yaşanmazken, yangın nedeniyle iki yönlü trafiğe kapatılan TEM otoyolu ise yeniden trafiğe açıldı.

Polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı. 

Editör: TE Bilişim