Harry Potter Hayranlarına Müjde Harry Potter Hayranlarına Müjde
Merkez Çukurova ilçesi, Güzelyalı Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, yaklaşık 10 yıl önce atık kağıt oplayıcıları Milli Emlak Müdürlüğü'ne ait araziye 10 baraka yaparak depo olarak kullanmaya başladı. Yaklaşık 100 kişinin atık kağıt toplayıcısının kullandığı barakalar kaçak olduğu ve milli emlak arazisine yapıldığı gerekçesiyle belediye yıkım kararı aldı. Bugün zabıta ekipleri barakaların olduğu yere gelerek yıkımı gerçekleştirmek istedi. Ancak baraka sahipleri zabıtalara direnerek yıkımın yapılmasına izin vermedi. Atık kağıt toplayıcılarından 50 yaşındaki Vedat Tayfur, zabıta ekiplerini ikna etmeye çalıştı ancak bir sonuç alamadı.
Bunun üzerine Tayfur ve arkadaşları alanda bulunan barakaları tek tek ateşe verdi. Barakalar alev alınca itfaiye ekiplerine haber verildi. Bu arada, 3 baraka ateşe verilerek kül olurken, barakaların yanında bulunan araçlar da uzaklaştırıldı.
Atık kağıt toplayıcıları barakaları yakmakla yetinmeyip kağıt topladıkları el arabasını da ateşe verdi.
Olay yerine gelen polis vatandaşlara ateş yakmaması konusunda uyarırken bir kişinin elinde nacak ve bıçaklar olduğu görüldü. Daha sonra olay yerine itfaiye ekipleri geldi. Ancak barakaların olduğu yerin girişine yanan el arabası koyan atık kağıt toplayıcıları itfaiyeye saldırarak içeri girip yangını söndürmesine izin vermedi.
Kısa süreli arbedenin ardından itfaiye ekipleri yanan barakalara müdahale etmedi. Yanan barakalar ise adeta kül oldu.
Kasım Atay (25) ve Sait Yıldırım (28) barakadan çıkardıkları meyve sebzeleri atarak, "Bakın biz bunları çöpten toplayıp yiyoruz. Çünkü işimiz yok paramız da yok. Bundan dolayı çöpten hem para kazanıyoruz hem de karnımızı doyuruyoruz" diye konuştu.
Barakaların bulunduğu alanda gerginlik hala devam ederken Vedat Tayfur, alanın 205 metresinin kendisine ait olduğunu ileri sürerek, "Bizim tek isteğimiz çalışacak yer. Biz burayı yıkıp dağa mı çıkalım, hırsızlık mı yapalım, ne yapalım? Benim 9 tane kızım var. Ben şimdi ne yapayım?" dedi.


Editör: TE Bilişim