Çeşme'de 600 Bin TL'ye Kiralık Villa İlanı Şok Etti Çeşme'de 600 Bin TL'ye Kiralık Villa İlanı Şok Etti
Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, trafikte sürücülerden yayaya kadar herkesin trafik adabıyla ve genel görgü kurallarıyla ilgili problemler yaşadığına dikkati çekti.

Sürücülerin trafik adabına sahip olduğunda insan haklarına ve diğerinin hakkına saygıyı da edineceklerini belirten Yelkenci, trafik adabının mutlaka sürücü eğitimlerinin içinde yer alması gerektiğini dile getirdi.

Sürücü eğitimleriyle ilgili son dönemde saatlere ve eğitimlerin şekline yönelik bir çok değişiklik yaptıklarını anımsatan Yelkenci, muhtevayla ilgili çalışmalar da yapılması gerektiğini söyledi.

-4 saatlik bir ders olacak

Bu kapsamda Eskişehir'de iki günlük "Trafik Adabı Dersi İçerik Geliştirme Çalıştayı" yapacaklarını kaydeden Yelkenci, "Sürücü kurslarında, uygulamalı derslerin yanında trafik psikoloji, mevzuatı, trafik kazaları, cezaları, kusurlu davranışlar, araçların tescili, muayeneleri, teknik şartları ve çevre diye 16 saatlik teorik derslerimiz var. Sürücü kurslarında verilen teorik derslere trafik adabı dersini de ekleyeceğiz. Bu dersi geçemeyenler, kursu bitiremeyecek ve dolayısıyla ehliyet de alamayacak. 10 saat olan trafik mevzuatı dersinin 6 saati yine mevzuat olarak kalacak, 4 saatini trafik adabı dersine ayıracağız" diye konuştu.
Editör: TE Bilişim