Türkiye’nin En Büyük Kadın Girişimcilik Yarışmasında Ödüller Sahiplerini Buldu Türkiye’nin En Büyük Kadın Girişimcilik Yarışmasında Ödüller Sahiplerini Buldu
MKYK’ya girecek isimlerin son yaşanan süreçteki tavırları, çalışmaları ve Külliye ile olan ilişikleri göz önüne alınacak.
22 Mayıs’ta ikinci olağanüstü büyük kongresini yapacak olan AK Parti’de kongreyle birlikte 3 koldan yenilenme süreci başlayacak. Önce Genel Başkanlık ve parti yönetiminde bayrak değişimi yapılacak, ardından bu değişim Başbakan ve kabineyle devam edecek. Süreç Meclis grubundaki revizyonla tamamlanacak. Sürecin hızla tamamlanması ve 5 Haziran’da başlayacak Ramazan ayı öncesi bayrak değişiminin büyük ölçüde yapılması hedefleniyor.
Genel Başkan seçimiyle birlikte 4 kurulda da değişiklik olacak. Bu kurullar şunlar:
¥ Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’nun (MKYK) 50 asıl ve 25 yedek üyesi seçilecek. MKYK’ya daha önce ‘Erdoğan-Davutoğlu dengesi’ gözetilerek giren isimlerin de aralarında bulunduğu en fazla 10 ismin değişmesi bekleniyor. Edinilen bilgilere göre MKYK’da değişiklik talimatı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi. Erdoğan’ın “Madem kongre toplanıyor, tüm kurullar değişsin” dediği belirtildi. MKYK’nın yeniden şekillendirilmesi sürecinde üyelerin son yaşanan süreçteki tavırları, çalışmaları ve Külliye ile olan ilişiklerinin de göz önünde bulundurulacağı iddia ediliyor.
Ayrıca, kabine ve parti yönetimindeki değişikliğin daha büyük olacağı ve son yaşanan sürecin dikkate alınacağına dikkat çekiliyor. Nihat Zeybekçi, Nurettin Canikli, Mustafa Şentop, Abdulhamit Gül ve Mehmet Muş gibi isimlerin öncelikli olarak değerlendireceği belirtiliyor. Bu isimler son süreçte de Külliye ile yakından çalışan isimler.
¥ Merkez Disiplin Kurulu’nun (MDK) 11 asıl ve 5 yedek üyesinin seçimi yapılacak.
¥ Genel Merkez Parti İçi Demokrasi ve Hakem Kurulunun (GMPDH) 3 asıl 2 yedek üyeliği için seçim olacak.
¥ Siyasi Erdem ve Etik Kurulu’nun 5 asıl ve 2 yedek üyesi de belirlenecek. 
Editör: TE Bilişim