Kadın kuşağı programları kişiyi kötücül yapıyor! Kadın kuşağı programları kişiyi kötücül yapıyor!
15 Temmuz darbe girişiminden bu yana İstanbul'da görev yapan oğlu er Çetin Can Günay'dan haber alamayan baba, oğlunun hayatından endişe ettiğini belirterek, devlet büyüklerinden yardım istedi.

Vatani görevini yapmak için 10 ay önce İstanbul'daki birliğine teslim olan 20 yaşındaki er Çetin Can Günay'ın inşaat ustası babası Casım Günay, 15 Temmuz darbe girişiminden bu yana oğlundan haber alamadığını söyledi.

Baba Günay, oğluyla darbe girişimi sırasında telefonla görüştüklerini anlatarak, "Beni arayıp tatbikata gittiklerini söyledi. Halkın durmadan tanka vurduklarını söyledi. 'Bir şey yapmayın, yeleğini çıkar teslim ol' dedim. Daha sonra da telefonla ulaşamadım. O günden bu yana haber alamıyorum" dedi.

Oğlunun ölü mü yoksa cezaevinde mi olduğu konusunda hiçbir kurumdan bilgi alamadığını ileri süren baba Günay, "Boğaziçi Köprüsü'nde tankın içerisinde duruyorlarmış. Çocukları kandırmışlar. Daha sonra komutanları tankı üzerlerine kilitleyip çıkmış. Darbeden önce normal askerliğini yapıyordu. Ne olduysa o akşam oldu. Tek suçu tankta bulunmaktı. Her yeri araştırdık, bulamadık" ifadelerini kullandı.
Oğlunun hayatından endişe duyduğunu vurgulayan Casım Günay, ev hanımı eşi Gülten Günay'ın da İstanbul'da tüm resmi kurumları ve cezaevlerini kapı kapı gezdiğini kaydederek devlet büyüklerinden yardım istedi. Günay, şöyle konuştu:

"Ölü müdür? Sağ mıdır? Bir haber alsak yeter. Çocuk askerdir, komutan ne derse onu yapacak. Askerliğini niye yapıyorsun? Vatanı korumak için. Adam üstüne inanmış gitmiş tanka binmiş. Çocuğa 'Darbe nedir?' desen bilmez. 20 yaşında çocuk. Çocuğumu bana göstermelerini istiyorum. Annesi İstanbul'da her yeri araştırıyor. 4 yer söylediler. Silivri dediler, Metris dediler, Kartal, Maltepe dediler. Kadın her yere gidiyor zavallı, yok. Mahvolduk. Perişanız. İşi gücü bıraktık, haber bekliyoruz."

Editör: TE Bilişim