Sanatçı Settar Tanrıöğen'in Komplikasyon Riski Ortadan Kalktı Sanatçı Settar Tanrıöğen'in Komplikasyon Riski Ortadan Kalktı
Konyaaltı ilçesi Hisarçandır köyü yakınlarında 02 Eylül 2011'de meydana gelen olayda, Uzman Çavuş İsmet Polat ile birlikte devriye görevi yapan Astsubay Şahin Çınar, akşam saatlerinde şüphelendikleri iki kişiye kimlik kontrolü yapmak istemişti. Şahıslar kimlik göstermeyerek, Şahin Çınar'ı başından, İsmet Polat ise ayağından yaralanmıştı. Saldırganlar olayın ardından Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Özel Harekat polislerinin düzenlediği ortak operasyonla Hatay'da yakalandı.
Olayda ağır yaralanan Astsubay Başçavuş Şahin Çınar, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Yoğun Bakım Servisi'nde uzun süre tedavisine devam edilmişti.
SAĞLIK DURUMU İYİYE GİDİYOR
Geçen günlerde yoğun bakım servisinden çıkarak fizik tedavi için normal servise alınan Şahin Çınar'ın durumunun gün geçtikçe iyiye gittiğini söyleyen Akdeniz Üniversitesi Beyin ve Sinir Hastalıkları Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr. Mahmut Akyüz, merminin kafanın sol tarafından girdiği için vücudun sol bölgesinde felcin devam ettiğini söyledi.
HAYATİ TEHLİKESİ BULUNMUYOR
Doç. Dr. Mahmut Akyüz konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Hastamız 4 ay önce bir ateşli silah yaralanması geçirmişti. O zaman ameliyatlar yapıldı. İlk geldiğinde genel durumu çok kötüydü. Tedavileri devam ediyor. Hastamız 1 ay önce, beynindeki şişme ve kanamalara yönelik tedaviler yapıldıktan sonra servise alındı. Gözlerini açıyor, etrafa bakıyor. Sıvı gıdaların ardından yemek yemesi kısmen yeterli düzeye geldi. Rehabilitasyon programı için hazırlıklarına başladık. Türk Silahlı
Kuvvetleri ile konuşup rehabilitasyon için Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA)'ya sevk edilmesi için yazışmalar başlattık. Hastamızın hayati fonksiyonları yerinde. Hayati tehlikesi yok. Etrafa bakıyor ama bilinci tam anlamıyla açık değil. Yalnızca yakınlarını gördüğünde gülümsüyor."
Hastanın sağ tarafının felç olduğunu da söyleyen Doç. Dr. Mahmut Akyüz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kafasının sol tarafından yara aldığı için, beyninin sol tarafı kayıp. Sol tarafında hareketleri mevcut ama sağ tarafında hareket mevcudiyeti yok. Hasta konuşamıyor, elini ve kolunu hareket ettiremiyor. Ağır kafa travmalarında süreç çok yavaş gelişiyor. Hastanın yoğun bakımdan çıkmış olması demek hastanın hayati fonksiyonlarının kendiliğinden idame ettirilmesi anlamındadır. Şu an için aktif bir problemi
yok."
GATA'YA SEVK EDİLECEK
Hastanın sol tarafındaki beyin fonksiyonlarının geri dönmesini beklemediklerini de söyleyen Doç. Dr. Mahmut Akyüz, şöyle konuştu: "Sağ tarafı sol tarafın fonksiyonlarını kısmen üstlenebilir. Ama bu süreç 3 senelik belki de daha uzun bir zaman dilimi olabilir. Uzun ve sıkıntılı bir süreç. Rehabilitasyon ile hastanın daha iyi duruma geleceğini düşünüyorum. Hastayı GATA'ya helikopterle sevk edeceğiz. Bir beyin cerrahı olarak hastaya bundan başka bir müdahale etmeyi düşünmüyorum"

Editör: TE Bilişim